Magazin
16 Eyl 2010 07:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

AKSU'YA CADDE İSMİ TEKLİFİ YAĞIYOR! BU KEZ AĞRI!

Evet oyu vererek hayır cephesinin şimşeklerini üzerine çeken Sezen Aksu'ya Ağrı'dan destek geldi.

12 Eylül'de yapılan halk oylamasında Türkiye genelinde en çok 'evet' oyu çıkan Ağrı'da büyük sevinç yaşanırken, Belediye Başkanı Hasan Arslan, referandumda 'evet' oyu kullandığı için İzmir'de eleştirilen usta sanatçı Sezen Aksu'ya sahip çıktı.

İzmir Konak'ta ismi bir caddeye verilen, ancak referandumda 'evet' oyu kullandığı için isminin bulunduğu tabela kaldırılan sanatçı Sezen Aksu'ya bir destek de Ağrı'dan geldi.

CADDEYE İSMİNİN VERİLMESİ TEKLİF EDİLECEK

Referandumda Türkiye birincisi olan Ağrı'da Belediye Başkanı Hasan Arslan, sanatçı Aksu'ya yapılanların haksızlık olduğunu söyledi. Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından biri olan Sezen Aksu'nun özgür bir şekilde oyunu açıkladığını belirten Başkan Arslan, ''Bizler demokrasiye, özgürlüğe en çok oyu veren Ağrı halkı olarak Sezen Aksu'ya destek veriyoruz. İzmir'deki caddenin isminin değişmesi halinde Ağrı'da bir caddeye sanatçımızın isminin verilmesini meclise teklif edeceğim. Bu ülkede herkes görüşünü özgürce söylemelidir.'' diye konuştu.

Ağrı halkının demokrasiye ve özgürlüklere verdiği önemi yüzde 96 ile Türkiye'de en çok 'evet' oyu kullanarak gösterdiğini ifade eden Başkan Hasan Arslan, ''İlimizde vatandaşlarımız sandığa giderek iradelerini göstermişlerdir. Bu doğrultuda Türkiye'de birinci olmak bizleri fazlası ile gururlandırmıştır. Böyle bir ilin belediye başkanı olmak sorumluluklarımızı bir kat daha artırıyor. Bu nedenle özgürlüğe ve demokrasiye imza atanların temsilcilerinden biri olarak sanatçımız Sezen Aksu'ya destek vermeyi sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

ETİKETLER
#sezen aksu #ağrı