Gündem
17 Şub 2023 17:24 Son Güncelleme: 17 Şub 2023 17:26

Akşener'den YÖK'ün uzaktan eğitim kararına tepki

Depremden etkilenen Adana'da incelemelerde bulunan Akşener, YÖK'ün üniversiteler ile ilgili kararları hakkında konuştu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ın 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin, "20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğiz" açıklamasına tepki gösterdi.

Depremden etkilenen Adana'da incelemelerde bulunan Akşener, YÖK'ün üniversiteler ile ilgili kararları hakkında konuştu. Birgün'de yer alan habere göre, Akşener, “Üniversitelerin kapatılması meselesinden bugün iki bilgi var. Birincisi, YÖK'ün açıklamasına göre nisan ayında uzaktan eğitimin gözden geçirileceği... Bu işten derhal vazgeçilmesi lazım. KYK yurtlarının ailelere verilmesi son derece yanlıştır. Aileleri KYK yurtlarına yerleştirmek yanlıştır" diye konuştu.

İstanbul Finans Merkezi’nin 100 bin kişilik kapasitesi bulunduğunu söyleyen Akşener, “Orası 10-15 gün içinde depremden zarar görüp tahliye edilmesi gereken insanlarımıza açılabilir. Böylece de KYK yurtları serbest kalır. Bunun gözden geçirilip tekrar değerlendirilmesini öneriyoruz. Bunda da ısrarlıyız" ifadelerini kullandı.

"Yüz yüze eğitime geçilmesi lazım"
Akşener, şöyle devam etti:

"Sadece biz önermiştik; 285 bin öğrenci var deprem bölgesinde. 285 bin öğrencinin deprem bölgesi dışındaki okullarda kendi bölümleriyle eşleşip oralarda okumalarının yolunun açılması lazımdır. Bugün YÖK'ün yaptığı açıklamada bunu gördük, buna da teşekkür ediyoruz. Bu teklifimizin kabul edilmesine teşekkür ediyorum. Doğrusu budur. Uzaktan eğitim meselesinin yerine yüz yüze eğitime derhal geçilmesi lazım."

"Arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmeli"
Depremin 12. gününde hâlâ enkazdan sağ kurtarılanların olduğunu belirten Akşener, "Hâlâ arama- kurtarma çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini talep ediyoruz. Çünkü hâlâ canlı insanlarımız olabilir. Bir kişinin canının kurtarılması her şeye değer" diye konuştu.

"Hesabını soracağız"
"Biz elbette beceriksizliklerin, elbette yanlışlıkların, elbette tek adam sisteminin getirdiği organizasyon bozukluklarının hesabını soracağız" diyen Akşener, "Elbette her an düzeltilmesinin peşinde olacağız. Ama bugün, tek bir canın kurtarılması için ben her kapıyı çalarım kardeşim, gerekirse o kapıyı kırarım" ifadelerini kullandı.