Medya
16 Tem 2010 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

AKŞAM GAZETESİ BAŞBAKANLIK MUHABİRİNİN SLİP MAYO KORKUSU!

Ali Ekber, Akşam'ın Başbakanlık Muhabiri. Facebook'a "Slip mayo giysem mi" yazdı, alay konuu oldu

Gülelim ağlanacak halimize

Ali Ekber,(Ertürk) Akşam Gazetesi’nde Başbakanlık Muhabiri. Sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasına göz atmaya başladım, şöyle yazmış: “Oldum olası slip mayo giymeyi çok istedim. Tatile gidersem giymek istiyorum, mahalle baskısından korkuyorum, ne dersiniz?”

Tartışma böyle başlamış. Al sana slip üzerinden yeni bir siyasi tartışma konusu... Geyikler bile mesaj yüklü.

Tam 57 mesaj gelmiş bu yazıya, çoğu gazeteci. Devrimci Rıdvan Günel, haşema önermiş. Özgül Demirtaş, “Giyin neden olmasın e koçum” demiş. Volkan Yıldırım’ın önerisi “Şort quicksilverlar” olmuş. Tarık Işık’ın cevabı: “Cemil İpekçi’nin vardı pembesinden, sana da yakışır.”

Serdal Ertürk, “Yazık koskoca gazetecisin bi de... Kimse görmez giy” diyerek cesaretlendirmiş Ali Ekber’i. Deniz Zeyrek’in tavsiyesi şöyle: “Giy ama göbeğinin mayonun üstüne sarkmasına ve mayonun araya kaçmasına izin verme...”

Ali Ekber dalga geçilmesinden rahatsız olmuş biraz, sohbetin ara bölümünde “Merak etmeyin Ergenekon’dan gözaltına alınmazsınız. Slip mayo alayım almayım mı, soru bu?” demek zorunda kalmış.

Ancak bu kadar talihsizlik olur. Facebook geyiklerinden bile bize rahat yok. Yine laf geldi çattı Ergenekon’a...

Altan Burgucu’un önerisi daha ilginç, “Antalya Med Clup’e git” demiş. Burası, 18 yaş üstü yetişkinlere hizmet veren, tanıtım filmlerine göre sınırların ve kuralların dışarıda bırakıldığı bir yer, ne demekse... Devam ediyor Burgucu: “Bi şey olmaz, olursa Türküm de gitsin...”

Ali Tabak kızgın: “Kusura bakma Ali sen de iyice abarttın meseleyi. Millet sahillerde tangayla geziyor, üstsüz güneşleniyor, kimse kimseye karışmıyor, sen tutmuş mahalle baskısından dolayı slip giyemediğinden yakınıyorsun.”

Bu noktada Ali Ekber, “mahalle baskısı” sözüne açıklama getirmek zorunda kalmış; arkadaş, kanka, beni seven arkadaşların baskısı demek istedim.

Neyse rahatladık, mevzu, siyaset alanının dışına çıktı. Ama Ali Ekber’in slip mayo takıntısına çare bulunamadı. Arayıp sordum, “Ali Ekber nedir bu iş?”

İlk cevabı şu oldu: “Ergenekon’dan içeri almazlar değil mi?” Latife bir tarafa, dedi ki: “Daha önce ciddi konular yazdığımda en fazla 3 mesaj geliyordu, slip mayoyu tartışmaya açtım, 57 mesaj geldi.”

İşin özeti aslında son cümlede saklı...

Hadi o zaman, bana eyvallah. Dinlenme zamanı...

Şamil TAYYAR / STAR GAZETESİ