Gündem
19 Şub 2014 21:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

AKP'nin seçim şarkısı sosyal medyayı salladı

Başbakan Erdoğan'ın bugün Ankara Arena'da düzenlediği toplantıda ilk kez dinlettiği seçim şarkısı, sosyal medyada tartışma yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , " AK Parti Seçim Beyannamesi" ile belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Arena'da bir toplantı düzenledi. Toplantıda 30 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak şarkıların tanıtımı da yapıldı.

Seçimlerde ilk kullanılacak şarkının adı “Daima Aşk, Daima Hizmet” olurken AK Parti'nin seçim müzikleri arasında Kürtçe ve Türkçe seslendirilen parçalar yer aldı.

Nogay Türklerine ait 'Dombıra şarkısı' da, AK Parti'nin seçim çalışmaları dahilinde Uğur Işılak tarafından yeniden yorumlandı.

Ak Parti ve seçimlerden çok Başbakan Erdoğan için yeniden yazılan şarkının nakarat bölümü şu şekilde: "Göründüğü gibi olan / Gücünü milletten alan / Recep Tayyip Erdoğan", "Mazlumlara sırdaş olan / Gariplere yoldaş olan / Recep Tayyip Erdoğan"

MİLLİYETÇİLERİN HOŞUNA GİTMEDİ
Şarkının tanıtımının ardından sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. Şarkının Orta Asya’dan motifler taşıması ve milliyetçi olarak tanınan Uğur Işılak tarafından seslendirilmesi bazı milliyetçileri kızdırdı. ‘Milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum’ diyen Erdoğan’ın bu hamleyle milliyetçilerin gönlüne girmeye çalıştığını iddia eden gruplar, internetteki dinleme kayıtlara yansıyan Başbakan’ın MHP hakkındaki sözlerinin de bu kliple unutturulmaya çalışıldığını iddia etti.

Bir kısım şarkının Dombıra’dan uyarlama değil çalıntı olduğunu iddia ederken, bir kısım da orijinali için yapılan kliplerde Cengiz Han filminden savaş sahneleri kullanılan şarkıyla Erdoğan’ın ‘istiklal mücadelesi’ olarak tarif ettiği bu sürece atıf yaptığını iddia etti.

İŞTE AKP ’NİN SEÇİM ŞARKISI: