Gündem
29 Kas 2023 20:24 Son Güncelleme: 29 Kas 2023 20:29

AKP’li belediyeden akla zarar imar oyunu! Kamuya zarar, kendisine kâr

AKP’li Erzurum Yakutiye Belediyesi, büyük çoğunluğu Devlet Demiryolları’na ait olan arazi üzerinden yaptığı rant oyunu akıllara durgunluk verdi.

AKP’li Erzurum Yakutiye Belediyesi, büyük çoğunluğu Devlet Demiryolları’na ait olan araziyi imar düzenlemesi ile önce kendisine aldı. Arazide petrol istasyonu bulunan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl’ü hem kiracı olmaktan kurtardı hem de yeni hisseler verdi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesi İstasyon Mahallesinde büyük çoğunluğu Devlet Demiryollarına ait olan bir arazi, AKP’li Yakutiye belediyesinin imar düzenlemesiyle Devlet Demiryolları’nın elinden çıkarıldı. Kamuyu yüzbinlerce lira zarara uğratan “arazi rantı” şöyle gerçekleşti

DEVLET DEMİRYOLLARININ ELİNDEN ARAZİYİ ALDILAR!

Erzurum’un Yakutiye ilçesi İstasyon Mahallesinde Devlet Demiryollarının ve DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl’ü sahibi olduğu Doğuş İnşaat Turizm Petrol Limited Şirketi’nin hissedarı olduğu bir arsa vardı. Tamamı 3733,82 metrekare olan arsanın 2202,95 metrekaresi Devlet Demiryollarına kalan 1530,86 metrekaresi ise Doğuş Şirketine aitti. Dolayısıyla Şirket, Devlet Demiryolları’nın hissesi miktarında Demir Yolları’na kira ödüyordu.

AKP’li Yakutiye Belediyesi, bu arsa 2022 yılında bir düzenlemesi yaptı ve 3 yeni parsel oluşturularak hisseler yeniden dağıtıldı. Daha önce Doğuş İnşaat Turizm Petrol Limited Şirketi ile hissedar olduğu arsadan Devlet Demiryolları tamamen çıkarıldı. 1400 metrekaresi Doğuş Şirketine 161 metrekaresi ise Yakutiye belediyesine geçirildi.

ENCÜMEN KARARIYLA HİSSENİN TAMAMI ŞİRKETE

Daha sonra AKP’li Yakutiye Belediyesi, arazinin kendisine ait kısmının hissesini değerinin çok altında Doğuş Şirketine sattı. Öte yandan Belediye, başka bir parselinde kendisine ait olan 378 metrekarelik hissesini yine bir encümen kararı ile Doğuş Şirketine sattı.

Devlet Demiryolları’nın hissesinin düşürüldüğü, kamunun yüzbinlerce lira zarara uğratıldığı bu satış işlerimi usulsüzlüklerin ortaya çıkmasıyla iptal edildi.