Medya
08 Şub 2014 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

AKP Cemaat savaşının medyadaki galibi kim oldu?

AKP ile cemaat arasındaki kavganın "hasar tespit raporu"nu çıkaran Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan kim kazandı kim kaybetti sorusuna yanıt aradı.

Kavgada "ne şiş yansın kebap" diyenlerden olmadığını ve "daha iyi tanıdığı" ve "daha masum" olduğuna inandığı cemaatten yana tavır aldığını vurgulayan Alkan "Bazı dostlar gibi, “Koca hükümetle uğraşılır mı, siyasi istikrar ne olur, bu hükümet hepimize lazım, akıllı olalım, böyle bir devir iki asırdan beri gelmedi” şeklinde düşünenlere iştirak etmedim. Hayat görüşümün ekseninde, “vâsıtalar da hedef gibi meşru ve helâl olmalıdır” yargısı durur." dedi.

KAZANAN YİNE MERKEZ MEDYA OLDU

AKP ile cemaat arasındaki kavganın kazanan ve kaybedenlerini yazan Alkan iki tarafından da büyük yara aldığını ve kaybettiğini vurguladı. Özellikle muuhafazakar basının "acınacak seviyelere indiğini" vurgulayan Zaman yazarı merkez medyanın yeniden yükselip eski belirleyici gücüne kavuştuğunu savundu:

"Sağ cenahtaki basın mücadelesinin acınacak seviyelere inmesi, merkez medyanın yeniden yükselişine ve eski belirleyiciliğine yol açacak gibi görünüyor. Manzarayı tasvir edecek kelime “taaffün”dür. Bu itibar kaybı, sonraki seçimlerde sağ seçmenin gücünü kıracak. Operasyonu kim tasarladıysa birinci sınıf iş çıkarmış!"

SİYASETİN YENİ YÜKSELENİ HÜRRİYETÇİ VE LAİK FİKİR OLACAK

"Türk siyasetinin yeni yükseleni hürriyetçi ve laik bir anafikir olacaktır. AK Parti benzeri bir kuruluşun bana göre muvaffak olma ihtimâli, bizzat AK Parti tarafından imha edildi."