Medya
09 Mar 2013 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

AKİF BEKİ'YE ZEHİR ZEMBEREK MEKTUP; AĞZININ PAYINI ALDI, YERİN DİBİNE BATTI!

Akif Beki, tutuklu Grup Yorum üyesinin kendisine ağır suçlamalarda bulunduğu mektubu köşesinde yayınlayarak şaşırttı.

Gazete köşelerinde günün sürprizi Radikal yazarı Akif Beki’den geldi. Beki, tutuklu Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan’ın kendisine yazdığı mektubu köşesinde paylaştı. "Yok böyle Deki’lik" başlıklı yazıda Aydoğan’ın mektubundan geniş alıntılar yapılırken, Akif Beki için ağır suçlamalar yer aldı.

HADDİMİ BİLDİRDİ, YERİN DİBİNE GİRDİM DESEM AZ!

Aydoğan’ın Akif Beki’yi yerden yere vurduğu mektup Beki’nin köşesinde yer bulurken, Radikal yazarı mektubu ironik yorumlarla değerlendirdi. "Ağzımın payını ta cezaevinden aldım. Grup Yorum üyelerinden Seçkin Aydoğan, bir mektup yollayarak haddimi bir güzel bildirdi. Her satırında utanca boğuldum. Yerin dibine girdim desem az." diyerek Grup Yorum üyesinin suçlamalarını tiye alan Akif Beki mektuptaki klişelere özel bir yer ayırdı: "Ben böyle etkili klişe kullanıcısına rastlamadım. Hakkını vererek sallıyor. Beni perperişan edip bırakıyor mektup."

İŞTE AKİF BEKİ’NİN YAZISINDAKİ İLGİLİ BÖLÜM:

Mektuptaki Deki’liğin yanında silik dursam da izninizle, kendimi bir daha Bay Deki ilan ediyorum.

Mübalağa etmiyorum, Bay Deki Bay Deki olalı böyle Deki’lik görmedi.

Amerikan sefaretinde patlayan canlı bombadan sonra bir çağrı yapmıştım. Solun şiddet geçmişini sorgulamaya dönük bir çağrıydı. Kimseyi öldürmeden sesini duyurabildiği için de Grup Yorum’a yakıştırmıştım başı çekmeyi.

Ağzımın payını ta cezaevinden aldım. Grup Yorum üyelerinden Seçkin Aydoğan, bir mektup yollayarak haddimi bir güzel bildirdi.

Her satırında utanca boğuldum. Yerin dibine girdim desem az. Çünkü yepyeni bir bilinç aşamasından sesleniyor bana. Mazimle ilgili sırları bir bir ortaya döküyor.

Lakin daha evvel duyduklarıma benzemiyor bunlar. Öbür adımın Bay Deki olduğunu herkesten saklıyordum mesela. Fakat öğrenmiş. Gizli kimliğimi deşifre edip suratıma çarpıyor.

Sarsıcı ve uzunca bir mektup. Rezil rüsva edildiğim esas bölümleri şöyle:

“5 Şubat 2013 tarihli köşe yazınızı, tutuklu bir Grup Yorum üyesi olarak okudum.

Devrim ve devrimci düşmanlığınızı, Amerikan şakşakçılığınızı biliyorum. Yanlış olmasın, siz Irak’ta, Afganistan’da milyonlarca insanın katledilmesine sebep olan Amerikan projesi BOP’un eşbaşkanının danışmanlığını yapmış Akif Beki’siniz değil mi?

Söz konusu Amerika ve işbirlikçileri olduğunda şaha kalkan demokratlığınız, duyarlılığınız bu mektubu yayınlayıp yayınlamama sürecinizde kendini gösterecek mi, merak ediyorum?

Yazınızda, oraya buraya çağrılar yapmışsınız. Telaşınızı anlıyorum. Hem anlıyorum, hem de ABD Büyükelçiliği’nin çatısına üniformalarını bile giymeden don-paça çıkan katil Amerikan askerlerinin telaşına, panik haline benzetiyorum.

Bu telaş neden Akif Beki? Aynı duyarlılığı, Amerikan askerleri milyonlarca insanı bombalarken, kurşunlarken gösterdiniz mi?

Terörden dem vurup durmuşsunuz yazınızda. AKP’nin 10 yıllık iktidarı döneminde 2 binin üzerinde tabut çıkmış bu ülkenin hapishanelerinden. Buna terör der mi Akif Beki?

Yazınızın içeriği tamamen kafa bulandırmaya yönelik. Ve bunda şaşılacak bir şey yok. Ancak size cevap vermemizi gerekli kılan neden, haddinizi fazlasıyla aşıp Grup Yorum’a akıl vermeye kalkmanızdır.

‘Haydi Grup Yorum! ‘Benim için kimseyi öldürme’ kampanyası başlatmak en çok size düşmez mi?’ demişsiniz. Kime, neyin düşeceğine ne zamandan beri siz karar veriyorsunuz Akif Beki?

Siz Grup Yorum’a öneriler, çağrılar yapabilecek konumda değilsiniz. Çünkü siz, ABD ve tabii ki AKP şakşakçısısınız.

Siz, Grup Yorum üyelerinin defalarca keyfi, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandığını bilmez misiniz? O zaman sesiniz çıkmazken şimdi Grup Yorum’a çağrı yapmak, burjuva ahlakında dahi ahlaksızlık olarak addedilmez mi?

Teröre gerçekten karşıysanız, bundan böyle köşenizi Amerika’ya ve onun uşaklarına karşı kullanmalısınız. Asıl ve en büyük teröristin ABD emperyalizmi olduğu gerçeğine gözlerinizi kapatmamalısınız!”

Ben böyle etkili klişe kullanıcısına rastlamadım. Hakkını vererek sallıyor. Beni perperişan edip bırakıyor mektup.

Bazı acı gerçekleri yüzüme vurmakla kalsa gene iyi. Terörün kötü olduğuna dair bütün inancımı da bir çırpıda çürütüyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayın...