Gündem
11 Tem 2023 08:09 Son Güncelleme: 11 Tem 2023 08:12

AK Parti’ye ‘doğru dürüst politika’ uyarısı! ‘Yoksa zarar görecekler…’

Festivallerin iptal edilmesini isteyen bildiriye ve devamındaki gelişmelere değinen Ahmet Hakan, "AK Parti'yi yönetenler, oturup bu konuda doğru dürüst bir politika geliştirmeliler. Yoksa bundan çok zarar görecekler" dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AK Partili Balıkesir Belediyesi'nin Hande Yener konserini iptal etmesini köşesine taşıdı.

'Hande Yener konserinin iptal edilmesine itiraz' başlıklı yazısında sanatçıların bir kısmının seçimler döneminde 'aşırı politize olduğunu' ve bunun AK Parti tabanında öfkeye yol açtığını savunan Hakan, şöyle devam etti:

"Evet. Son seçimde bazı sanatçılar AK Parti seçmenlerine hakaretler yağdırdılar. AK Parti seçmeninde bunun yol açtığı bir öfke var. Bu öfkeyi anlıyorum. Ama bu öfkenin de bir yerde kontrol altına alınması gerekiyor.

Çünkü olayın boyutları her geçen gün genişliyor ve yasaklar Hande Yener gibi aşırı politize olmamış, AK Parti seçmenine yönelik herhangi bir çirkin tutumu olmamış sanatçılara kadar uzanıyor. Yani demem o ki...

AK Parti'yi yönetenler, oturup bu konuda doğru dürüst bir politika geliştirmeliler. Yoksa bundan çok zarar görecekler. (...)"