Politika
14 Eyl 2023 07:38 Son Güncelleme: 14 Eyl 2023 07:39

AK Parti’nin ‘öncelikli hedefi’ 7 Ekim! İşte perde arkasındaki detaylar…

Muhalefetin çok parçalı durumunun ‘1994 yerel seçimlerdeki gibi başarı getirmesinin’ beklendiği AK Parti’de, 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrede kullanılacak sloganlar ve perde arkası da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısında AK Parti’nin 7 Ekim’de yapacağı olağanüstü kongre için hazırlıkların konuşulduğu öğrenildi.

Toplantıda alınan karara göre kongrenin ana teması “Türkiye için hep yeni hep ileri” olacak. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak kongrede kullanılacak sloganlar ise “Cumhuriyetin yüz akı”, “Türkiye’nin ortak aklı” ve “Türkiye Yüzyılı için hazırız, kararlıyız” oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre AK Parti’nin belirlediği sloganlarda bir kez daha “Türkiye Yüzyılı”nı kullanması ve “cumhuriyet vurgusunda” bulunmasının perde gerisinde “AK Parti’nin muhalefete oy veren seçmenden de oy alma hamlesi olduğu” da kulislerde konuşuluyor.

1994 YORUMLARI

AK Parti’de, “Muhalefetin çok parçalı durumu, Erdoğan’ın da dediği gibi 1994 seçimlerindeki gibi yerel seçimlerde başarıyı sağlayacak” yorumları yapılıyor.

Yerel seçimlere işbirliği içinde girecek olan AK Parti ve MHP’nin heyetlerinin de çalışmalarına 7 Ekim’den sonra başlayacağının altı çiziliyor. Öncesinde ise AK Parti’nin tamamen “olağanüstü kongreye odaklandığı ve kongre sonrasında MYK’de yapılacak değişimin beklendiği” de kaydediliyor.

İki parti arasındaki görüşmelerde ise öncelikli olarak 30 büyükşehirdeki belediye başkanlıklarında gerçekleştirilecek işbirliğinin olduğuna dikkat çekiliyor. 2019 yılında olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkanlıklarının MHP’ye, başta İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıkları olmak üzere diğer büyükşehirlerin ise AK Parti’ye bırakılacağı ileri sürülüyor.