Gündem
21 Ara 2023 10:59 Son Güncelleme: 21 Ara 2023 11:05

AK Partili eski vekilin damadına ‘deprem’ kılıfı! İhalede dikkat çeken detay…

AK Parti eski milletvekillerinden Mustafa Baş’ın damadı Fatih Bolcan’a ihale yağıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Etkinliği’ ihalesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ‘2023 Yılı Gençler Asla Unutmaz Projesi Hizmet Alım İşi’ ihalesi Fatih Bolcan’ın şirketine verildi. İhaleler deprem, salgın hastalıklar gibi acil durumlarda yapılan 21 B’ye göre pazarlık usulü yapıldı Damadın şirketi böylece 12 yılda 95’inci ihalesini kazanmış oldu.

Türkiye’nin en şanslı damatlarından olan Fatih Bolcan’a, AK Parti eski milletvekillerinden olan Mustafa Baş’ın kızıyla evlendikten sonra adeta talih kuşu kondu.

Eminönü Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü yapan Fatih Bolcan, belediyenin kapanmasıyla birlikte şansını siyasette denemek istese de başarılı olamadı… Adaylık kapamayınca ticarete atılarak A Z Reklam isimli firmayı kurdu. Siyasette yakalayamadığı başarıyı ticarette yakaladı.

 

FATİH BELEDİYESİ’NİN GEDİKLİSİ

MedyaRadar’ın özel haberine göre Fatih Bolcan’ın A Z Reklam firması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi'nden toplamda üç organizasyon ihalesi kazandı. Belediyenin 7 Ekim 2023 tarihinde yaptığı ‘Kültür gezileri organizasyon işi’ ihalesine İki firma davet edildi. İhaleyi Bolcan’ın A Z Reklam firması kazandı. Belediye ile A Z Reklam arasında 23 Ekim 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Firma daha önce de aynı belediyeden çok sayıda ihale kazanmıştı.

DEPREM DEĞİL PANEL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 31 Ekim 2023 tarihinde yaptığı ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği Organizasyonu’ ihalesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 22 Haziran 2023 tarihinde yaptığı ‘2023 Yılı Gençler Asla Unutmaz Projesi Hizmet Alım İşi’ ihalesi Bolcan’ın şirketine verildi. Bolcan’ın A Z Reklam firmasının kazandığı iki ihalenin de ‘deprem’ kılıfı altında 21 B’ye göre yapılması dikkat çekti.

 

21 B NEDİR?

Kamu İhale Kurumu kanunlarına göre 21 B usulü ihaleler; ancak depremler, doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması durumlarında yapılıyor.

12 YILDA 95’İNCİ İHALE

Özellikle Kağıthane Belediyesi’nden aldığı ihalelerle bilinen A Z Reklam ve Organizasyon firması eski AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Baş’ın damadı Fatih Bolcan üzerine kayıtlı. AK Partili belediyelerden bugüne kadar 170 milyon liranın üzerinde ihale kazanan şirket, 12 yılda 95 ihale aldığı görüldü.

 

FATİH BOLCAN KİMDİR?

Fatih Bolcan, 2009 Yerel Seçimlerinde, AK Parti Küçükçekmece’de Seçim Koordinatörlüğü, görevini yaptı. 2011’deki Milletvekili Seçimleri’nde ise İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nde, Tanıtma ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısıydı. 2014'teki yerel seçimlerinde AK Parti’den Başakşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Bolcan, aynı zamanda AK Parti İstanbul İl Delegeliği de yaptı. Bir dönem Eminönü Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü yapan Bolcan, AK Parti İstanbul 5’inci dönem de İl Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulundu.

ETİKETLER
#fatih bolcan #ihale