Gündem
17 Tem 2023 16:27 Son Güncelleme: 17 Tem 2023 16:31

AK Partili eski vekil Mehmet Metiner'den tasarruf önerisi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuda tasarruf genelgesine eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den yorum geldi. Metiner, makam araçlarının sadece Ankara içinde kullanılmasını önerdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına genelge gönderildi. 'Tasarruf' genelgesinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi istendi. Bu kapsamda, taşıt edinimi ve kiralanması, bina yapımı, bakımı ve onarımı işleri, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri başta olmak üzere birçok harcama alanlarında kapsamlı kısıtlamalara gidilecek. Şimşek bu genelgenin haber olduğu bir tweet'i paylaşarak, "Kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz" dedi.

Metiner: Makam araçları sadece Ankara içinde kullanılsın

Eski AK Partili vekil Mehmet Metiner de bu genelge üzerine öneride bulundu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Madem kamuda tasarruf dönemi başladı deniliyor. Benden de bir öneri:"TBMM Başkan Vekilleri, grup başkan vekilleri, idare amirleri ve katip üyeler için tahsis edilen araçların sadece Ankara’da görev için kullanılması, seçim bölgelerine veya başka illere taşınmaması sağlanmalıdır."