Politika
27 Mayıs 2022 22:45 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 23:06

AK Partili Bülent Turan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt! "Bize 'kaçacak' diyen kim varsa..."

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkalenin Biga ilçesi Çavuşköy Mahallesi İmam Evi ve Kuran Kursu'nun açılışında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirerek, "Biz burada doğduk, burada öleceğiz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkalenin Biga ilçesi Çavuşköy Mahallesi İmam Evi ve Kuran Kursu'nun açılışında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirerek, "Biz burada doğduk, burada öleceğiz” dedi.

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan ABD'ye kaçacak' iddiasına da yanıt veren AKP'li Turan, şöyle konuştu:

"Bugün 27 Mayıs, tarihin karanlık günlerinden bir tanesi. Rahmetli Menderes'in, hemşerimiz Fatin Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın idamına yol açan, demokrasimize ara verildiği karanlık bir günün 62'nci yıl dönümü. Allah bir daha bu memlekete böyle acılar yaşatmasın. Bir daha demokrasimizin intıkaya uğradığı süreçler yaşatmasın. Birileri o günlere özeniyor olabilir. Birileri o günlerde yapılan yanlışları bir daha yapma iddiasında olabilir. Birileri bu memleketin evlatlarına, bu memleketin değerlerini dünyanın dört tarafına haykıran, yurt, bina, kurs inşa eden insanlara 'kaçacaklar' diye iftira atabilir. Ne olursa olsun, biz burada doğduk, burada öleceğiz. Bize 'kaçacak' diyen kim varsa bu memleketi terk etti zaten. 'Demirden korkan trene binmez' derler. Bizim korkumuz yok. 27 Mayıs'ta yaptıkları gibi Menderes'i iftirayla, yalanla, hakaretle idam edenler o yağlı urganın parasını evlatlarından aldılar. Bundan daha ötesi var mı ? Bu memlekete, bu millete güveniyoruz. Şairin dediği gibi 'Toparlanın, gitmiyoruz, buradayız' kardeşim. Yolumuza devam edeceğiz" 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'un yaptırdığı dua ile kurdele kesilerek binanın açılışı gerçekleştirildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'de paravan bir vakıf kurulduğunu ve vakfın asıl yönetiminin Erdoğan ailesi üyelerine ait olduğunu iddia etmişti.

"Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pelsinvanya yaratma peşindeler" diyen CHP lideri, paravan vakfın başına Amerikan vatandaşını koyduklarını öne sürerek, para akışı için ENSAR ve TÜRGEV'i kullandıklarını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, halka seslenmiş, "Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, senin gidecek yerin yok" demişti.