Gündem
24 Eki 2023 19:24 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 19:34

AK Parti'den İsrail'e kara harekatı için gözdağı! Korkunç sonuçlar doğurur

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada) başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantının ardından açıklamalar yapıyor. Çelik, "İsrail'in Gazze'ye kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. İsrail Gazze'yi insansız toprak parçası haline getirme peşinde" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Saat 18.20'de başlayan ve parti genel merkezindeki basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Ömer Çelik basın mensuplarına açıklamalar yaparak, "İşgal sonra ermeli 2 devletli çözüm hayata geçirilmeli. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan çözüm olmaz." dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Şan ve şerefle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu kutlamalar devam edecek.

Gazze'deki insani durum hepimizin gözü önünde daha da ağırlaşıyor. Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı büyük bir miting İstanbul'da icra edilecek. Gazze'deki insanlık dışı ablukanın kabul edilemez olduğunu milletimiz bir kez daha dünyaya gösterecek.

Gazze bütün insanlığın sınav verdiği bir yer haline gelmiş durumda. Batılı hükümetler Filistin'e destek yürüyüşlerini engellemeye çalışıyorlar. Ama oralarda da vicdanlı insanlar büyük yürüyüşlere imza atıyorlar.

Batılı liderler İsrail'i düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Hepsinin ezberlediği cümle 'İsrail'in kendini savunma hakkı var'. Kuşkusuz her egemen devletin kendini savunma hakkı var. İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları öldürmek değil. Masum çocukların ve sivillerin cesetlerinin üzerinde kendini savunma hakkı var derseniz bu 'Daha çok insan öldürün' demekten başka işe yaramaz.

Tüm dünya kara harekatının ne kadar korkunç sonuçlar doğurabileceğini tartışıyor. Hem insani açıdan hem bölgesel çatışmayı tetikleme açısından. Fakat İsrail'in kendini savunma hakkı bütün bölgeyi çatışmaya sürükleyecek büyük bir provakasyona imza atmak değildir. Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır.

Günlerdir insanların üzerine havadan bomba yağdırılıyor sanki bu normalmiş gibi kara harekatının korkunçluğu anlatılıyor. Hava harekatının korkunçluğunun normalleşmemesi lazım. Tüm dünya Gazze'ye insani yardımı konuşurken, İsrail Gazze'yi insansız toprak parçası haline getirmek istiyor. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Sanki bu normalmiş gibisinden kara harekatının sonuçlarının ne olacağına dair değerlendirmeler şu anki durumu normalleşmeye çalışıyor.

2007'den beri Gazze bir açık hava hapishanesi gibi. En temel ihtiyaçların bile buraya girmesi bile büyük zorluk oluşturuyor. Günlük 1000'e yakın tırın Gazze'ye girmesi lazım. Aksi taktirde bu sadece İsrail'in propagandasına dönüşür.

İşgal sonra ermeli 2 devletli çözüm hayata geçirilmeli. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan çözüm olmaz.

Netanyahu 'öyle şeyler yapacağız ki Ortadoğu'da harita değişecek' dedi. Burada mevcut herhangi bir şekilde saldırıya karşılık verilmesinden öte bunu vesile addedip birtakım başka planların hayata geçirilmeye çalışıldığını gösteriyor. Bir çözümmüş gibi Filistinlilerin Mısır'a sürülmesi kadar ahlaksız yaklaşım olabilir mi? Kimin hakkı var buna? Orası Filistin toprağı. Siz bu insanları hem bombalayacaksınız, hem öldüreceksiniz, ateşkes çağrısına olumsuz cevap vereceksiniz. 2 milyon kişinin zorla göçü ne kadar büyük bir facia doğuracağı açıktır. Bu asla kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm için en güçlü şekilde öne çıkmış durumdadır. Derhal ateşkes ilan edilmeli çatışmalar durmalı, insani ihtiyaçlar tam gerekli şekilde girmeli, sivil rehineler bırakılmalıdır.