Gündem
06 Ağu 2010 23:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

AK PARTİ'DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONULU BLOG YARIŞMASI! JÜRİDE HANGİ GAZETECİLER VAR?

AK Parti, Anayasa değişikliği konulu bir blog yarışması başlattı. Yarışma, bir siyasi parti tarafından düzenlenen ilk blog yarışması olma özelliği taşıyor.

AK Parti AR-GE Başkanlığı ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Anayasa değişikliği konulu bir blog yarışması başlatıldı. AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, konuya ilişkin bir b'asın toplantısı düzenledi. Bu yarışmanın bir siyasi parti tarafından ilk kez düzenlendiğini dile getiren Denemeç, yarışmaya kurdukları internet sitesinden başvuru yapılabileceğini belirtti.
 
''Işığı Yak'' isimli blog yarışmasının AK Parti Ar-Ge Başkanlığı ve Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenerek 1 Ağustos'ta başlatıldığını belirten Denemeç, yarışmanın, anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde elektronik ortamda fikirlerin ve makalelerin bloglarda yer almasını teşvik amacıyla düzenlendiğini ifade etti.
 
Başvuruların 1-7 Eylül tarihleri arasında toplanacak jüri tarafından değerlendirileceğini ifade eden Denemeç, sonuçların ise 8 Eylül'de açıklanacağını kaydetti. 111 kişinin başvuru yaptığını anlatan Denemeç, yarışmanın birincisine bilgisayar hediye edileceğini belirtti.
 
Denemeç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, internetin özellikle genç nüfusun yoğun olarak kullandığı bir mecra olduğunu belirterek, AK Parti'nin de internette yoğun şekilde faaliyetleri olan bir parti olduğunu söyledi.

Yarışmanın 1 Ağustos'ta başlamasından bugüne kadar geçen süre içinde yaklaşık 13 bin 500 kişinin wwww.blogyarismasi.com adresini ziyaret ettiğini dile getiren Denemeç, siteye binin üzerinde de ismin kaydolduğunu belirtti.
 
Yarışmaya şu ana kadar yapılan başvurulardan 34'ünün içerik olarak sitede yer almasının uygun görüldüğünü bildiren Denemeç, buradaki farklı yazıların da 34 bin farklı kişi tarafından okunduğunu ifade etti.

Jürinin Prof. Dr. Toktamış Ateş, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Doç. Dr. Berat Özipek, gazeteciler Fehmi Koru, Nihal Bengisu Karaca, Nazlı Ilıcak, Ergun Babahan, Etyen Mahçupyan, Emre Aköz ve yazar İskender Pala'dan oluştuğunu bildiren Denemeç, jürinin 1-7 Eylül tarihleri arasında toplanarak finale kalan 20 blog yazısını değerlendireceğini söyledi.

31 Ağustosta başvuruları sona erecek olan yarışmanın sonucuna partinin hiçbir katkısı olmayacağını, tamamen jüri üyelerinin kararıyla belirleneceğini dile getiren Denemeç, bir partinin bu tür bir yarışmayı ilk kez düzenlediğini ifade etti.