Politika
18 Şub 2024 09:02 Son Güncelleme: 18 Şub 2024 09:58

AK Parti’de neler oluyor? İl binasında, ilçe başkanına saldırdı!

Bundan bir ay önce AKP'nin İstanbul ilçe adayları belli olurken çok kısa görüştüğüm bir AKP’li ‘Esenyurt, Esenler’in arka bahçesi olacak’ demişti. CHP’nin adayı Ali Gökmen’in geri çekilmesiyle ilgili yazdığım yazıdan hemen sonra arayan o partili arkadaş, ‘Asıl hikayeyi kaçırıyorsun. İl binasında ilçe başkanına saldırdılar. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ağabeyi listeye birinci sıradan yazılıyor. Bir ay önce anlattığım senaryo ilmek ilmek işleniyor’ deyince radarı AK Parti’ye çevirdim.

Türkiye'nin seçmen nüfusunun en çok olduğu ilçelerin başında Esenyurt geliyor. Bir milyonu aşan nüfusuyla çok sayıda ilden fazla nüfusa sahip olan Esenyurt’ta CHP ve AK Parti’de ilginç olaylar yaşanıyor. CHP adayı Ali Gökmen’in açıklandıktan bir hafta sonra adaylıktan geri çekileceğine dair söylentiler yayılınca Ali Gökmen’i adarım. Telefonu kapalıydı. Sosyal medya hesaplarına baktım. Son paylaşımı 24 saat önce yapmıştı. Seçime 40 gün kalmışken bir adayın son etkinliği 24 saat önce yapması açıkçası bir şeyler olduğunun kanıtıdır.

Aradan 48 saat geçti Ali Gökmen’e hala kimse ulaşamıyor. CHP’de yaşananları ‘CHP adayı 24 saattir kayıp’ haberimizden okuyabilirsiniz.  Beyse ben Bugün de Ali Gökmen olayına devam etmek için telefon trafiğine başlarken AK Partili bir kaynağım aradı. Bana Ali Gökmen’le ilgili bilgi vermesini beklerken o başka şeyler anlatıyordu. Kendi kendime hikâye burada diyordum.

ÖNCÜ’YÜ TEVFİK GÖKSU ADAY YAPTIRDI!

AK Parti'nin ilçe adayları açıklanırken Esenyurt adayı teşkilatta adeta soğuk duş etkisi yarattı. Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, Gazanfer Karakaş isimlerinin ön plana çıktığı bir ortamda Hamit Öncü de karar kılındı. Konuştuğum herkes ‘AK Parti Esenyurt’u kaybetmek için elinden gelen herşeyi yapıyor’ diyordu. Nedenlerini bu yazıda aktarmaya çalışacağım. Sürpriz olmuştu. Hamit Öncü, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ağabeyi Mahmut Göksu’nun başkanı olduğu vakıfta müdürlük yapıyor.

Dün bana ‘Asıl hikayeyi kaçırıyorsun’ diyen AK Partili kaynağım Hamit Öncü’nün açıklandığı gün bana, ‘Mahmut Göksu meclis üyesi listesinin tepesine yazılacak. Esenyurt kazanıldıktan sonra da Hamit Öncü sağlık sorunları dolayısıyla görevinden affını isteyecek. Böylece başkanlığa Göksu seçilecek’ dedi. Kendi kendime kızgınlıktan bana bunları söylediğini düşünsem de dün öğrendiklerim bu senaryoyu doğrular nitelikteydi.

ÖNCÜ’NÜN KARDEŞİ İL BİNASINDA İLÇE BAŞKANINA SALDIRDI!

Dilerseniz önce sizi atraksiyona AK Parti’de hiç duyamayacağınız bir atraksiyona götüreyim. 15 Şubat’ta Esenyurt adayı Hamit Öncü’nün kardeşi Habip Öncü, 2019’da partisinden istifa eden Kerem Yıldız’ı meclis listesine yazdırmak istiyordu. Kerem Yıldız daha önce de meclis üyesiydi. CHP'den istifa edip AK Parti saflarına katılmıştı. Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, kendilerine dayatılmak istenen Kerem Yıldız ismine karşı çıkıyordu. Özer'in gerekçesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde yazdığı sosyal medya mesajlarıydı. Özer soluğu il binasında aldı. Habip Öncü boş durur mu? O da il binasındaydı. Meclis üyesi listeleri üzerinden hararetli bir tartışma başladı. İddialara göre İl Başkan yardımcısının da olduğu bir odada gerçekleşen bu tartışma saniyeler sonra kavgaya dönüştü. Odada yaşanan arbede kısa sürede yatıştırıldı.

AK PARTİ ADAYI YUHALANDI!

İlçe Başkanı Harun Özer’e yapılan saldırı AK Parti ilçe teşkilatında büyük yankı uyandırdı. Adayın kardeşinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden bir ismin meclis üyesi yapılmak istenmesi tepkileri arttırdı. Önceki gün milletvekillerinin de katıldığı ‘Vefa yemeği’ etkinliğinde Esenyurt adayı Hamit Öncü salona giriş yaptığı sırada orada bulunan partili gençler hep birlikte başkan adaylarını yuhalamaya başladı. Harun Özer gençleri sakinleştirmeye çalışsa da başarılı olamadı.

O SENARYO GERÇEKLEŞİYOR!

Atraksiyondan tekrar senaryoya geçiş yapmak istiyordum. Bana bir ay önce ‘Mahmut Göksu’ senaryosunu anlatan kaynağımı tekrar aradım. Neler olduğunu sordum.

Bana anlattıkları aynen şunlar oldu:

‘Bir ay önce sana anlattım. O senaryo gerçekleşiyor. Tevfik Göksu’nun ağabeyi Mahmut Göksu meclis listesi birinci sıraya yazıldı. Hamit Öncü sağlık sorunları nedeniyle affını isteyecek. Meclis aralarından birini seçecek. O isim de Mahmut Göksu olacak’ dedi.

Bu gerçekleşir mi bilinmez ama aday açıklanma toplantısında Göksu’nun ‘vakıf olarak Hamit Öncü’nün arkasındayız açıklaması bu senaryoyu doğrular nitelikteydi.

CHP ADAYI HALA KAYIP!

Parti içi kavgaların dışarıya yansımadığı AK Parti’den bunlar yaşanırken, tartışmaların odağındaki CHP’de yaşananların da bunlardan farkı yok. Ali Gökmen’den 48 saattir haber alınamıyor. Telefonu hala kapalı. Kimse ulaşamıyor. ‘Ali Gökmen adaylıktan çekilmeyecek’ diyen İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’den 48 saattir bir açıklama yok. Esenyurt adayı en geç pazartesi günü belli olacak. Resmi başvuruların son günü. DEM Partisi ile CHP’nin mutabık oldukları İsmail Topkaya’nın açıklanması bekleniyor.