Gündem
30 Eki 2023 18:08 Son Güncelleme: 30 Eki 2023 18:10

AK Parti yerel seçimler için düğmeye bastı! Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya iniyor

AK Parti, yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürüyor. 7 Kasım'da gerçekleşecek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) yetki verilmesi ve aday belirleme sürecinin başlatılması bekleniyor. AK Parti'de aday tanıtımı ve seçim beyannamesi için öne çıkan tarih ise 31 Ocak 2024 olarak belirlendi. AK Parti'de miting takvimi de şekillenmeye başladı.

Kongre sonrası yerel seçim çalışmalarına ağırlık veren AK Parti'de aday belirleme sürecine de kısa bir zaman kaldı.

NTV'den Ahmet Örsoğlu'nun haberine göre AK Parti, yerel seçim için takvimini belirledi.

7 Kasım’da yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında MYK’ya yetki verilmesi ve seçim sürecinin başlaması bekleniyor.

Ayrıca MHP ile ittifak sürecinin nasıl şekillendirileceği ve hangi illerde ortak aday çıkartılacağı masaya yatırılacak.

Öte yandan adaylık başvuru tarihleri ve ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek.

TEMAYÜL YOKLAMASINA SOKULACAK

AK Parti yönetimi, teşkilatından belediye başkanlarına ilişkin 2 isim isteyecek. Havuzda toplanacak isimler temayül yoklamasına sokulacak.

Belediye başkan adaylarının ilanı ile ilgili sürecin kasım ayının sonunda başlaması ve ocak sonuna kadar sürmesi planlamalar arasında yer alırken seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak’ta yapılması düşünülüyor.

Adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAHAYA İNİYOR

AK Parti'de miting takvimi de şekillenmeye başladı.

Erdoğan'ın 2024 yılının şubat ve mart aylarında sahaya inmesi beklenirken özellikle deprem bölgelerinde halkla buluşması ve yapımı süren toplu konutların açılış programlarına katılması planlanıyor.

AK Parti'de İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi muhalefette olan büyük şehirlere özel önem verilecek ve bu şehirlere yönelik yeni projeler geliştirilecek.