Politika
14 Eki 2022 11:43 Son Güncelleme: 14 Eki 2022 11:45

AK Parti saflarına katılmıştı! 2018 seçiminde Mehmet Ali Çelebi detayı…

Barış Pehlivan, AK Parti saflarına katılarak tartışmalara neden olan Mehmet Ali Çelebi hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı ve 2018 seçimlerine dikkat çekti.

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP'den istifa ederek önce Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi'ne ardından ise Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek AK Parti'ye katıldığını açıklamıştı. Mehmet Ali Çelebi'nin Ergenekon davasına rağmen AK Parti'ye geçmesi gündemde tartışmalara yol açarken, Barış Pehlivan'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

CHP’den aday olduğu 2018 seçimlerinde Çelebi'nin “Sandık Gücü” adlı oluşumun başında Şanlıurfa’dan sorumlu olduğunu hatırlatan Pehlivan, "Kuzu kurda mı teslim edilmiş?" diye sordu.

Cumhuriyet köşe yazarı Barış Pehlivan'ın iddiası şu şekilde:

"Bilen bilir, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kumpas mağduru bazı eski askerlerle arası oldukça iyi. Mehmet Ali Çelebi’nin eski silah ve dava arkadaşları arasında da bunu hatırlatan çok var şu sıralar... Zira Çelebi’nin AKP’ye katılmasında Hulusi Akar’ın aracı ve öncü olmasından şüpheleniyorlar.

ŞANLIURFA VE MEHMET ALİ ÇELEBİ DETAYI

Ülke koşar adım seçime giderken en çok konuştuğumuz konu haliyle sandık güvenliği.

Meğer 2017 referandumunda 104 ilçedeki 4 bin 659 mahallede “hayır” çıkması beklenirken tersi olmuş. Ülkenin kaderini değiştiren oylamada, 2 milyondan fazla şüpheli “evet” tespit edilmiş. Seçim güvenliği açısından en sorunlu il de Şanlıurfa’ymış."

Peki...

Şimdi AKP saflarına katılan Çelebi, CHP’den aday olduğu 2018 seçimlerinde ne yaptı dersiniz?

Sandık güvenliğini organize eden “Sandık Gücü” adlı oluşumun başındaydı ve Şanlıurfa’dan sorumluydu.

Sahi, kuzu kurda mı teslim edilmiş?