Medya
11 Mar 2015 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Ahmet Şık'tan çok sert sözler: Ahmet Altan'da aptallık baki kalmış!

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuşan gazeteci Ahmet Şık, Ahmet Altan'ın aptallığının baki kaldığını söyledi.

Ergenekon davasında 13 ay tutuklu kalan gazeteci Ahmet Şık, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuştu.

Ahmet Şık, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinin röportaj teklifine bir yazı ile cevap veren Ahmet Altan'ın yazısına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

"APTALLIK BAKİ KALMIŞ"

Ahmet Altan'ın Cumhuriyet'teki yazısını okuduğunda ne düşündüğü sorulan Ahmet Şık, "Kullanışlılık dönemi bitmiş, Aptallık baki kalmış diye düşündüm." cevabını verdi.

İşte o röportajdan bir bölüm...

Ahmet Altan'ın kullanışlılığı bitti ama...

Mehmet Baransu tutuklandığında Ahmet Altan, Cumhuriyet'te bir yazı yazdı. "Taraf'ta yaptığımız haberlerin hepsi doğruydu... Baransu'yu bırakın, benimle uğraşın" dedi. Bu konuda ne diyorsunuz?

AHMET ŞIK:
Cemaat'in medyası vardı. AKP'nin de medyası vardı. Ama buna rağmen Taraf gazetesi çıktı. Neden? Çünkü her iki medya da kendi cenahına sesleniyordu. İkisinin dışında kalan alana hitap edecek bir yayına olan ihtiyaç nedeniyle Taraf çıktı. Ahmet Altan gibi kimsenin itiraz etmeyeceği itibarlı bir insan da gazetenin başına geçti.

Ahmet Altan'ın itibarından mı yararlanıldı?

AHMET ŞIK: Ergenekon sürecindeki kumpaslara gözlerini ve kulaklarını kapatanlardan kimileri kendileri için "kullanışlı aptal" tabirini kullanıyor. Aslında bu tanıma en uygun isim Ahmet Altan. Kullanışlı, çünkü adının ağırlığı ve itibarı kullanıldı. Aptallığı ise tezgâh bütün açıklığıyla ortaya çıktığı halde tezgâhı görmeye yanaşmamasında.

Ahmet Altan sizce Ergenekon sürecindeki tezgâhı neden fark edemiyor?

AHMET ŞIK: Türk medyasının bence en temel iki sorunu var: Bir: Korkunç cehalet, dosya çalışmamak, araştırmamak, okumamak... İki: Adı kendinden büyük hale gelmiş bir takım insanların, uğraştıkları alanın öznesi olmaya çalışması...

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...