Gündem
30 Ara 2016 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Ahmet Şık tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi!

Yazdığı haber ve attığı tweet’ler nedeniyle dün gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık’ın ifadesi alındı.

Savcılık, Ahmet Şık'ı "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanması için hakimliğe gönderdi...

Dün sabah saatlerinde yazdığı haberler ve attığı twitlerle "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmet Şık hakkında 5 gün avukat yasağı getirilmişti...

Ancak bu sabahtan flaş bir gelişme yaşandı...

Ahmet Şık hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Basın Savcısı Fahrettin Kerim Yerli, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

Savcı Yerli, burada gözaltında tutulan Ahmet Şık’ın ifadesini aldı...

GAZETECİLİĞİ BÖYLE SORUŞTURAMAZSINIZ

Ahmet Şık, savcının sorularına, “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” diyerek yanıt vermedi.

12 TWEET SORULDU

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen gazeteci Ahmet Şık, savcılıkta sorguya alındı.

Savcılık sorgusunda Şık'a, attığı 12 tweetin sorulduğu öğrenildi. Ayrıca Şık'a MİT ile ilgili yaptığı haberleri ve Cemil Bayık röportajının da sorulduğu öğrenildi.

SAVCILIK TUTUTKLAMA İSTEDİ

Sorgunun ardından yaklaşık 3 saat sonra kararını açıklayan savcılık Şık'ı "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi Sulh CezaHakimliği'ne sevk etti.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR NELER?

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya paylaşımları ve Cumhuriyet gazetesindeki bazı yazılarda "Türkiye Cumhuriyeti'ni, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilâtını alenen aşağılama" ve "Terör örgütü propagandası yapma" suçlarını işlediği iddiasıyla gazeteci Şık'ı gözaltına almıştı.