Gündem
14 Ara 2015 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Ahmet Kaya'nın aranjöründen Adele açıklaması

Sanatçı Ahmet Kaya'nın aranjörü Osman İşmen, İngiliz müzisyen Adele'in yeni şarkısından alıntı yaptığını söyledi.

İngiliz şarkıcı Adele'in satış rekoru kıran son albümündeki 'Milllion Years Ago' adlı parça ile Ahmet Kaya'nın 1985'te çıkardığı 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki büyük benzerlik tartışma konusu olmuştu.

"ALINTIDIR DENEBİLİR"
Sanatçı Ahmet Kaya'nın aranjörü Osman İşmen de şarkı hakkında açıklamalarda bulundu.  "Ahmet’in parçasındaki intrö (giriş müziği) ile parçanın nakarat kısmı, Adele’nin okuduğu parçanın giriş kısmıyla aynı. otalarını alıp üst üstü koyduğunuz zaman birinin diğerinden farkı yoktur. Tabii ki Ahmet’in parçasın 20 sene önceye dayandığı için şu anda Adele’nin yaptığı ‘bir alıntıdır’ denebilir." diyen İşmen, sözlerine şöyle devam etti:

"MÜZİKAL AÇIDAN BAKILDIĞINDA BU ÇOK KALSİK BİR MOTİFTİR"
"Değerlendirmeyi iki açıdan yapacağım. Bir müzikal açıdan, diğeri de teknik açıdan. Ahmet’in o şarkısının aranjmanı bana aittir. 1985 senesi. Ahmet’in parçasındaki intrö (giriş müziği) ile parçanın nakarat kısmı, Adele’nin okuduğu parçanın giriş kısmıyla aynı. Buna müzikal açıdan baktığımız zaman bu çok klasik bir motiftir. Bunu dünyanın her tarafındaki herkes aynı anda besteleyebilir. Ayrıca teknik olarak da marş armonik dediğimiz belli bir kalıptır. Belli bir armonik yürüyüştür. Dolayısıyla iki melodi bir birinin aynısıdır."