Medya
27 Ara 2012 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

AHMET HAKAN'DAN UZMANLARA 7 SORU; NEDİR BU BÖCEK İŞİ?

"Kafamda deli sorular var. Uzmanlar cevaplarlarsa fena halde memnun olacağım."

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Uzmanlara 7 soru; Nedir bu böcek işi?" başlıklı yazısında Başbakan’ın odasında bulunan böceklere yanıt aradı..

İşte o yazı :

BAŞBAKAN Erdoğan’ın çalışma odasında dinleme böcekleri bulundu ya...
Ben bir türlü meseleyi kavrayamıyorum.
Bu konuda uzun, karışık ve fazla göndermeli makaleler yazılıyor, demeçler veriliyor.
Fakat nafile!
Hiçbir şey anlamıyorum.
Kafamda aşağıdaki deli sorular var.
Uzmanlar cevaplarlarsa fena halde memnun olacağım.
Benim anlayabileceğim bir dille ama...
Basit, yalın falan...
*
-  SORU BİR: Eğer Başbakan Erdoğan’ın odasını dinlemeye kalkanlar “derin devlet” ise Başbakan Erdoğan’ın devlete tam olarak egemen olamadığını mı düşünmeliyiz?
-  SORU İKİ: Eğer Başbakan Erdoğan, bu haliyle devlete egemen olamadıysa nasıl ve hangi şekilde egemen olacaktır?
-  SORU ÜÇ: Başbakan’ın makam odasına böcek yerleştirmek için en azından Jason Bourne tipi bir adamın başkent sokaklarını arşınlıyor olması gerekmez mi?
-  SORU DÖRT: “Bütün bunlar gündem değiştirme” ise hangi gündem değiştirilmek istenmektedir? Bütün gündemler Başbakan’dan çıktığına göre Başbakan kendi gündemlerini kendi elleriyle mi değiştirmektedir?
-  SORU BEŞ: Eğer buradan “Beni dinliyorlar, mağdurum ben” sonucu çıksın isteniyorsa bu tür bir mağduriyete Kadir İnanır’dan başka kim inanır?
-  SORU ALTI: Yoksa amaç “Derin devlet yerli yerinde duruyor, dolayısıyla olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. O zaman bana demokrasi, özgürlük falan diye gelmeyin” demek midir?
-  SORU YEDİ: İşin içinde “derin devlet” varsa, işin içinde neden hükümet yok? İşin içinde hükümet yoksa iktidar paydaşlarından biri mi var? İşin içinde iktidar paydaşlarından biri varsa o kim? Ve hepsinden önemlisi: Neden kimse açık ama çok açık konuşmuyor?

Ahmet Hakan’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın