Medya
30 Kas 2012 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

AHMET HAKAN'DAN HÜSEYİN GÜLERCE'YE İTİRAZ; "KENDİ ADINA KONUŞUYOR"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hüseyi Gülerce'nin 'Namazdan çıkar, solcu döverdik" sözlerine itiraz etti!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce'nin "“Namazdan çıkar solcu, komünist dövmeye giderdik.” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi..

Hakan, "Hüseyin Gülerce kendi adına konuşuyor" başlıklı yazısında itirazını şu satırlarla ortaya döktü :

“Namazdan çıkar solcu, komünist dövmeye giderdik.” (Balçiçek İlter’in programı... Habertürk)
Hüseyin Gülerce’nin bu özeleştirisi üzerine bazıları “İşte itiraf: İslamcılar eskiden böyleydi” falan diye bütün İslamcılara laf çakmaya başladılar sosyal âlemde.

Bu konuda üç şey söyleyeceğim:
BİR:
İslamcı bir geçmişten geliyorum ve hiçbir zaman camiden çıkıp komünist dövmeye yeltenmedim. Demek ki Hüseyin Gülerce’nin gençliği ile benim gençliğim arasında bir mahiyet, bir ideoloji, bir yaklaşım farkı var.
İKİ: İslamcı bir geçmişten geliyorum ve benim hızlı İslamcılık dönemimde hiçbir İslamcı kendisini “antikomünist” olarak konumlandırmazdı. Hatta 70’li yıllarda İslami yaklaşımlar içinde olanlara sağ kesimden “yeşil komünist” suçlaması gelirdi.
ÜÇ: Hüseyin Gülerce özeleştirisini yaparken bir genelleme yapmıyor. Ama yine de “Ben şu gruptaydım, şu nesildeydim, ben böyle yaparken benim gibi yapmayanlar da vardı, benim yanılgım bana aittir, başkalarına ait değildir” gibi sözler de etmeli. Anlattığı geçmişin, bütün İslamcıların geçmişi gibi algılanmaması için bunu yapmalı.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı için tıklayın :