Spor
23 Kas 2023 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2023 13:39

Ahmet Çakar belgeleri paylaştı! İşte sahte sağlık raporu kullanan o hakemler!

Eski Hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Lig hakemi Alper Ulusoy'a ait olduğu iddia ettiği sahte sağlık raporlarını paylaştı.

Türk futbolunda son dönemde ayyuka çıkan skandal iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Lig hakemi Alper Ulusoy'a ait olduğunu öne sürerek sahte sağlık raporlarını paylaştı.

Ahmet Çakar, "İşte Alper Ulusoy un sağlık raporları. İki rapor arasında 4 ay fark olmasına rağmen protokol numaraları aynı. Bu raporlarda tarih sahteciliği var. Ulusoy, TFF ve Ege üniversitesi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. (Unutulmasın ki bir tıp doktoruyum ve yıllarım böyle raporlarla geçti)" ifadelerini kullandı.

İşte o belge:

 

NE OLMUŞTU?

Alper Ulusoy ile alakalı hakem Hakan Ceylan‘ın boşanma aşamasındaki eşi Leyla Ceylan çok konuşulacak iddialarda bulunmuştu.

Leyla Ceylan, Alper Ulusoy’un FIFA’ya sahte sağlık raporu gönderdiğini öne sürmüştü.

Leyla Ceylan, Süper Lig’de düdük çalan eşi Hakan Ceylan ile Koray Gençerler ve Alper Ulusoy’un FIFA’ya eski tarihli sahte rapor sunduklarını söylemişti.

Yeni Asır’ın sorularını yanıtlayan Leyla Ceylan, “FIFA, liste için Türkiye’den 3 hakem ismi istiyor. Sonra FİFA’ya VAR hakemi, video hakemi gönderiyorum sana diye 3 isim veriliyor. Türkiye’nin kontenjanı 3 kişi. Şimdi bu isimler verildikten sonra FIFA’nın verdiği tarihler arasında gönderilen hakem listesindeki isimlerin sağlık kurulu raporu almasını istiyor. Ancak isimleri verilen hakemler bu tarihi kaçırıyor. Bu Hakemler arasında Hakan Ceylan da var. Bütün hakemlerin atamasını yapan, Ali Koç’un ‘İzmirli bir grup var, terör estiriyorlar’ dediği grupta Tolga Özkalfa var. Ondan sonra Tolga Özkalfa’yla Alper Ulusoy konuşuyor. Ulusoy da VAR hakemlerinin en kıdemlisi. İkinci sırada da eşim Hakan geliyor. Hakan diyor ki; ‘Alper bizi FIFA yapacaklar.’ O da ‘Sağlık raporu şeyimizi kaçırdık’ diyor. Hakan da, ‘Sen sus’ diyor. Bunlar sağlık raporlarının hepsini başvuru tarihi geçtikten sonra eski tarihli alıyor. Ali Koç zaten bu isimleri vermişti. Koray Gençerler’in adını veriyor. Hakan’ın adını veriyor, bir de Alper’in adını veriyor. Hepsi doğru.” demişti.