Televizyon
19 Ara 2012 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

AĞIR CEZALAR KAPIDA; SPOR PROGRAMLARI MASAYA YATIRILIYOR!

Televizyon ve radyolarda, sporda şiddeti körükleyen ve tepki alan programlarla ilgili yaptırımlar masaya yatırılıyor.

TV ve radyo yayınları bugün masaya yatırılacak. Zirvedeki kararlara göre yasalara aykırı yayın yapanlara ağır yaptırımlar kapıda

Sadece resmi makamlarca değil, futbol kulüplerinin yanı sıra kamuoyu tarafından da sporda ve şiddetin en önemli tetikleyicisi olarak değerlendirilen ‘Radyo ve Televizyon yayınları’ bugün İstanbul’da masaya yatırılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la birlikte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun’un da yer alacağı toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği, TV kanallarının temsilcileri, futbol yorum programlarının yapımcıları, sunucuları, sürekli konukları, radyo temsilcilerinden oluşan geniş bir kesim katılacak.

YAPIMCI DA SORUMLU

Toplantıda söz alması beklenen RTÜK Başkanı ve yetkililerinin yayıncılara uyarılarda bulunacağı öğrenilirken, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı altı çizilecek. Buna göre bugüne kadar yasalara aykırı yayınlarda uygulanan uyarı ve para cezalarının artık arttırılarak uygulancağı, özellikle futbol yorum programlarının çok daha dikkatli izleneceği, bu konuyla ilgili gelen izleyici şikayetlerinin çok daha dikkatli değerlendirilerek yayınların inceleneceği anlatılacak.

Program yapımcıları ve yayıncılara işlerini çok dikkatli yapmaları, şiddeti körüklememek için azami dikkatli olmaları aksi takdirde sadece programa değil, programın yayınlandığı kuruluşa da ağır yaptırımların uygulanmasının gündemde olduğu aktarılacak.

Son dönemde meydana gelen şiddet olaylarının ardında taraftar gruplarıyla birlikte televizyon programlarında yapılan yorumların  etkili olduğu noktasından hareket eden Gençlik ve Spor Bakanlığı olayların önüne geçmek için “Bu işe artık bir çekidüzen vermek gerekiyor” görüşüyle RTÜK’ün devrede olması gerektiğini hatırlatmıştı.