Gündem
10 Kas 2010 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

AĞCA'YI KONUK EDEN RIDVAN MEMİ ELEŞTİRİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Mehmet Ali Ağca'yı TRT'nin Kozmik Odası'nda ağırlayan Rıdvan Memi, eleştirilere çok sert tepki gösterdi!

Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca TRT’nin Kozmik Odası’nda ağırlandı!

Ağca’yı konuk eden TRT sunucusu Rıdvan Memi, meslektaşlarını çok kızdıracak söylemlerde bulundu..

“Yasalar karşısında suçsuz olduğu” ilan edilen Ağca’nın röportaj için para talep etmediği ifade edildi. Sunucu Memi, , “Para almayı bırakın talep etmedi, ima bile etmedi. Hatta ve hatta bu yayının görüşmeleri sırasında içilen çay ve kahvenin parasını bile bana ödettirmedi, kendisi ödedi” sözleriyle de Ağca’nın paraya yaklaşımını anlattı.

Memi’nin bir diğer açıklaması ise Ağca’nın yasalar karşısındaki suçsuzluğuyla ilgiliydi. Memi, “Bugün konuşacağımız Ağca İtalyan ceza yasasına göre de Türk ceza yasasına göre de sabit olan suçlarından dolayı hükümlerini yatmış, bugün yasalar karşısında suçsuz bir insan” dedi. 

Programda konuğuna karşı gayet saygılı olan ve zaman zaman ‘Şu soruyu sormama izin verin’ ifadelerini kullanan Memi’nin dikkat çeken bir diğer yorumu da, ‘O mesafeden öldürmek istediğiniz birini ıskalamanız pek mümkün değil’ oldu.  

Programın sonunda ise, Memi internet sitelerinde Ağca’nın konuk edilmesine yönelik eleştirileri yanıtladı. Ağca ile röportaj yapma şansı ele geçirip, bunu gerçekleştirmeyen bir insanın gazeteciliği bırakıp limon satması gerektiğini belirten Memi, “Ama tutarlı davransın lütfen limon satarken, satacağı insandan sabıka kaydını da istesin” dedi.