Televizyon
18 Eki 2012 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

AĞAOĞLU'NDAN AHMET HAKAN'A İLGİNÇ GÖNDERME; ''DEMEK Kİ DEDESİ OLUYORUM!''

A Haber'de konuşan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, hem gündemdeki reklam filminin perde arkasını anlattı hem de Ahmet Hakan'a ilginç bir gönderme yaptı.

A Haber ekranlarında yayınlanan Jurnal’a konuk olan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, Şirin Sever’in sorularını yanıtladı. İnşaat sektörünün lider oyuncularından olan Ağaoğlu konut projelerinin reklamlarında rol alma sebeplerini sıralarken çarpıcı açıklamalar da yaptı.

Şirketinin reklamlarında rol almasıyla gündemde olan Ağaoğlu, neden böyle bir tercih yaptığını anlattığı programda Brad Pitt’e götürdükleri teklifin perde arkasını da açıkladı. Programda Ahmet Hakan’a da isim vermeden ilginç bir gönderme yapan Ali Ağaoğlu, sunucu Şirin Sever’le çarpıcı diyaloglar yaşadı...

AĞAOĞLU NEDEN KENDİ PROJELERİNİN REKLAMLARINDA OYNUYOR?

Neden reklamlarınızda kendiniz rol alıyorsunuz?

İşimde hiç bir zaman mütavazi olmadım. Sattığı konutların arkadında bizim kadar duran firma yoktur. Bizi sektördeki diğer oyunculardan ayıran en önemli şeylerden biri budur. Ben ekibime hep şunu derim. İyisini sahiplenme. Varsa kusur hata git onu sahiplen ve gider derim. Bir marka olma iddianız varsa ki bizim var, biz malımızın her zaman arkasındayız. İyisinin değil biz kötüsünün de arkasındayız. Muhakkak inşaat işinde ister 10 bin dolara daire yap ister 10 milyon dolara da daire yap her zaman eksik hata kusur olur. Önemli olan onu sahiplenip o hatayı gidermektir. Biz burada sektörden ayrışıyoruz.

DONALD TRUMP’I GERÇEKTEN TANIMIYOR MU?

Reklamlarda rol almanız karşısında sizi Donald Trump’a benzetenlere "o da kim" diye sormuşsunuz? Gerçekten mi sordunuz yoksa şaka mı yaptınız?

Tabi ki kim olduğunu biliyorum. Şöyle söyleyeyim. 5-6 ay önce eski ABD büyükelçisi beni Ataşehir’deki ofisimde ziyaret etti. My World projemiz vardı orada kendisini gezdirdim. Sayın eski büyükelçi "siz Trump’ın çok önündesiniz" dedi. Yani işimizde hiç bir zaman iddiasız olmadım. Şu anda Avrupa’nın Amerika’nın çok önündeyiz. Sadece ben değil Türkiye’de konut sektörü dünya ile yarışacak düzeydedir. En son Dubai’de bunu gösterdik. Dubai’yi yıktık diyebilirim.

ALİ AĞAOĞLU KENDİNİ FATİH’LE ÖZDEŞLEŞTİRİYOR MU?

Son Maslak 1453 projenizin reklamında Fatih Sultan Mehmet’e özenircesin atlara biniyorsunuz. Bunları neden yapıyorsunuz? Böyle bir özdeşleştirme durumu var mı İstanbul’u fethediyorum gibi?

Fatih’in İstanbul’u fethetmesiyle yeni bir çağ açıldı. Projenin en önemli yanı cadde konseptiydi. Caddenin boyu ise 1480 metreydi. Projenin omurgasını oluşturan caddenin boyunu 1453’e kısaltarak böyle bir şey çıktı. Fatih İstanbul’u fethetti çağ değişti. Bu projemizde de iddia ediyorsuz ki konut inşaat sektörü çağ atlayacak...

BRAD PİTT’İN REKLAM FİLMİ İÇİN ÖNCELİKLİ ŞARTI NEYDİ?

Bi de Brad Pitt ile oynamak gibi bir düşünceniz varmış. Affınıza sığınarak soracağım. İnsan Brad Pitt’in yanında biraz rahatsız olmaz mıydı?

Tok canım, O benim yanımda oynayacaktı. Ajansın fikriydi ben de sıcak baktım. Öncelikle projenin çevre dostu olması şartını koştu. Senaryoyu gönderdik, projeyi inceledi olumlu buldu. Ancak kampanya ile onun programı uyuşmadı. Onun için olmadı... Yoksa o benim yanımda oynayacaktı...

AĞAOĞLU KENDİNİ SAKIP SABANCI’YA BENZETİYOR MU?

Halkla bağınız çok farklı. Kendinizi rahmetli Sakıp Sabancı’ya benzetiyor musunuz? Öyle bir yakınlık hissediyor musunuz?

Benim iş hayatımda örnek aldığım ilk kişi babamdır. Ondan sonra iş hayatımda takdir ettiğim kişi rahmetli Sabancı’dır. Gerçekten çok başarılı bulurum.Hem sanayi hem Türk iş hayatında yaptıkları yanında halktan da kopmamıştır. Bizde insanlarda şöyle bir algı vardır. Zenginleştikçe gizli saklı bir hayat yaşanır. Ben neysem oyum, halkın içinden geldim. Kendimi Sakıp Sabacı’yla mukayesse etmem. Benim kendime göre bir tarzım var...

AHMET HAKAN’A İLGİNÇ GÖNDERME: DEMEK Kİ DEDESİ OLUYORUM

Bir köşe yazarı sizin "tarih yazıyorum" dediğiniz reklamlara atfen "tarih yazıyorum diye övünmeyin Ali Bey. 1+1 daireleri 900 bin liraya dedem satsaydı o da tarih yazardı"

İşte ben de satıyorum demek ki dedesi mi oluyorum... 1+1 dediği loft bir dairedir ve 300 küsur metrekaredir. O keyif dairesidir, 1+1 olarak görmemek gerekir. Neticede bir çanta alıyorsun 35 bin Euro veriyorsun. 300 bin liraya da 1+1 daire var...