Dünya
21 Oca 2024 11:13 Son Güncelleme: 21 Oca 2024 11:16

Afganistan'da yolcu uçağı düştü!

Hindistan'a ait bir yolcu uçağı Afganistan'ın kuzeyinde düştü. Çok sayıda ekip olay yerine sevk edilirken Afganistanlı bir yetkili, "Uçak düştü ama yeri henüz bilinmiyor. Ekipler gönderdik ama henüz ulaşmadılar." ifadelerini kullandı.

Bir yolcu uçağı Badahşan'ın dağlık bölgesinde düştü. Uçağın Hindistan'dan Moskova'ya gitmek üzere havalandığı kaydedildi.

Ariana News'in haberine göre, il polisinden yapılan açıklamada, uçağın Zebak ilçesinin Topkhana bölgesindeki yüksek dağlara düştüğü belirtildi.

Uçağın tipi, yolcu sayısı olayın hemen ardından açıklanmazken kazanın nedeni ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Yetkililer uçağın bir anda radardan kaybolduğunu açıkladı.

AFGANİSTAN ÜZERİNDE RADARDAN KAYBOLDU
İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'ya kayıtlı bir özel jetin düştüğünü aktardı. Hindistan'dan kalkan uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya gitmek üzere havalandığı belirtildi. Yetkililer uçağın Afganistan üzerindeyken radardan kaybolduğunu duyurdu. 

Öte yandan Rus yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğünü ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.  

İlk belirlemelere göre uçakta ikisi yolcu 6 kişinin olduğu belirtildi. Fransız yapımı Dassault Falcon 10 tipi bir yolcu uçağı olan jetin 1978'de yapıldığı kaydedildi. Uçağın charter uçuşu yaptığı belirtildi.

EKİPLER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
Badahşan Enformasyon ve Kültür Dairesi Başkanı Zabihullah Amiri, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının Badahşan eyaletinin Kuran-Munjan ve Zibak ilçelerinin yanı sıra Topkhana dağlarına düştüğünü söyledi. Amiri, olayı araştırmak üzere bölgeye bir ekip gönderildiğini söyledi.

Fakat bu açıklamadan kısa bir süre sonra Hint makamlar uçağın Hindistan'a kayıtlı olmadığını duyurdu. Hint yetkililer uçağın Fas'a kayıtlı olduğunu iddia etti.

Yerel kaynaklar uçağın pazar sabahının erken saatlerinde düştüğünü açıkladı.