Televizyon
29 Ara 2012 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

''ADNAN FUTBOLDAN ANLAMAZ!'' AYBABA'DAN SPOR YORUMCUSU KARDEŞİNE ŞOK SÖZLER!

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, spor yazarı ve TV yorumcusu kardeşi Adnan Aybaba ile ilgili öyle şeyler söyledi ki moderatör şaştı kaldı.

Kanaltürk'te yayınlanan "Bunu Konuşalım" programında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’dan kardeşi Adnan Aybaba ile ilgili ilginç açıklamalar geldi...

İlginç diyaloglara sahne olan programda Samet Aybaba’nın samimi açıklamaları damga vurdu. Aybaba futbol yorumcusu ve spor yazarı kardeşi Adnan Aybaba için ilginç açıklamalar yaptı. Candaş Tolga Işık’ın da şaşkınlık içinde karşıladığı Aybaba, spor yazarlığı kardeşi için "futboldan anlamaz" dedi.

Candaş Tolga: Ben Adnan Abi’yi çok severim. Spor yazarıdır kendisi de. Sizin Beşiktaş’ın başında olması yönündeki isteği ve yorumları Çarşı grubunun antipatisine yol açmış olabilir mi?

Aybaba: Olabilir tabi.. Adnan’ı kullanmış olabilirler. O iyi niyetlidir, kafasında böyle bir plan yoktur. Onun kafasını dolduruyorlardır o da çıkıp söylüyordur bunları.

Candaş Tolga: Adnan Aybaba’nın futbol aklına güvenir misiniz? Takip ettiğiniz bir yazar mıdır?

Aybaba: Adnan futbolu çok iyi bilmez. Ben ona defalarca söyledim. Gel futbolla ilgili bir sürü kitapl var, Adnan gel oturalım tartışalım.

Candaş Tolga: Hocam bunu ben söylesem kavga çıkar...

Aybaba: Hayır ama farklı şeyler yapıyorlar onlar çünkü. O konseptte değil ki Adnanların programları. Onun için de Adnan’ın futbolu fazla bilmesine gerek yok yani...

İŞTE SAMET AYBABA'NIN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALARI...

Kanaltürk’te yayınlanan “BUNU KONUŞALIM” programına konuk olan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Samet Aybaba, en çok merak edilen konulardan biri olan transfer konusuna açıklık getirdi. Biri forvet, biri savunma oyuncusu olmak üzere 2 transfer yapmayı planladıklarını belirten Aybaba, “Beşiktaş’ın şu anki dokusunu bozmayacak oyuncular almak için sağlıklı bir çalışma yürütüyoruz. Hücum hattına yabancı, savunmanın soluna ise yerli oyuncu almayı düşünüyoruz.” diyerek görüşlerini dile getirdi. Transferde ismi geçen oyuncular için ise “Zıegler, Beşiktaş’a gelmeyecek. Nene ve Gökhan Süzen transferi ile ilgili ise çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. “

"BATUHAN’I KULLANIYORLAR"

Takımın genç oyuncuları Oğuzhan ve Batuhan için de görüşlerini dile getiren Beşiktaş’ın teknik patronu, Batuhan’ın formundan memnun olmadığını, daha fazla çalışması gerektiğini söyledi. Aybaba “Batuhan, çok hiperaktif. Her şeye karışıyor, ertesi gün gazetelere manşet oluyor. Batuhan’ı kullanıyorlar.” dedi. Batuhan’ın tekrar Beşiktaş’a gelmesinin onun adına piyango olduğunu belirten Samet Aybaba, Batuhan’ın devre arasını iyi değerlendirmesi gerektiğini, yoksa süper lig’te tutunma şansının çok zor olacağını belirtti.                                                                                                

“OĞUZHAN, BANA GÖRE HENÜZ FUTBOLCU DEĞİL!”

Oğuzhan’ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu söyleyen Samet Aybaba, “Oğuzhan’ın kuvvetle ilgili bir sorunu var. Oğuzhan bana göre henüz futbolcu değil. İki sezon dolu dolu Beşiktaş’ta oynayacak, ne kadar asist yapmış, ne kadar gol atmış ona göre değerlendireceğiz. Tekniğine söyleyecek söz yok. Tekniği inanılmaz, çok çalışıyor. Kendini kuvvetlendirirse Türk futbolu çok iyi bir oyuncu kazanmış olur.” dedi.

“MENEMEN PARTİLERİ”

Çok konuşulan “menemen partileri”ne de değinen başarılı teknik direktör, bu tür etkinliklerin takımda birlikteliği sağlamlaştırdığını belirtti. Geç saatte yenen yemeğin sporcuların sağlığını tehlikeye attığı eleştirilerine ise, “oturup bir kilo yemiyoruz. Herkes azar azar yiyor. Ortaya keyifli anlar çıkıyor” diyerek cevap verdi. 

“SAMET AYBABA’NIN EN KAHROLDUĞU MAÇ”

Samet Aybaba, ilk yarıda en çok üzüldüğü maçın Eskişehirspor mücadelesi olduğunu söyledi. Maçın 80. dakikasında herkesin galibiyete kesin gözüyle baktığını, hatta arkadaşlarından maç bitmeden tebrik mesajları aldığını belirten başarılı teknik direktör “maçın sonucuna kimse inanamadı. O maç bizim için gerçekten çok kötüydü. Eskişehir maçına çok üzüldüm” diyerek görüşlerini ifade etti.

“EN BAŞARILI TEKNİK DİREKTÖR FATİH TERİM’DİR”

Türk teknik direktörlerin hepsiyle iyi ilişkiler içinde olduğunu söyleyen Samet Aybaba, en başarılı Türk teknik direktörün Fatih Terim olduğunu belirtti. Aybaba, Fatih Terim’in milli takım ve Galatasaray’da kazandığı başarılarla bu ünvanı hak ettiğini sözlerine ekledi.

“BEŞİKTAŞ’TAN ÖNCE FENERBAHÇE’DEN TEKLİF GELSE KABUL EDERDİM”

Samet Aybaba, Fenerbahçe’de teknik direktörlük yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya ise, şu andan sonra mümkün olmayacağını belirterek yanıt verdi. Beşiktaş’ta çalışmadan önce Fenerbahçe’den teklif gelse kabul edebileceğini ama bu saatten sonra bu durumun gerçekleşmeyeceğini söyledi.                                                                   

“HAKAN ŞÜKÜR’ÜN MİLLETVEKİLİ OLMASI YANLIŞ BİR KARAR”

1987 genel seçimlerinde baskıdan dolayı aday olduğunu söyleyen Samet Aybaba, kendisini siyaset için uygun görmediğini söyledi. Eski futbolcu Hakan Şükür’ün Milletvekili olmasını da değerlendiren başarılı hoca, “ben Hakan’ın futbol federasyonu başkanı olmasını isterdim. Bence Milletvekili olması yanlış bir karar. Futbolun içinden gelen biri olarak, futbol federasyonunda görev alsaydı daha iyi olurdu” dedi.    

“SAMET AYBABA’DAN BEŞİKTAŞ TARAFTARINA MESAJ VAR!”

Beşiktaş taraftarına mesaj da gönderen Samet Aybaba, “Beşiktaş camiası kenetlenirse 5 sene içinde Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olur. Beşiktaş mali açıdan tarihinin en zor günlerinden birini yaşıyor ama bu durumun üstesinden geleceğiz. Beşiktaşlılar, kenetlenip takımlarına destek olsunlar.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“ADNAN AYBABA, FUTBOLU BİLMEZ”

Kardeşi Adnan Aybaba ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Samet Aybaba, “Adnan, konuştuklarını iyi niyetinden söylüyor. onu kullanmış olabilirler. Zaten futbolu da çok iyi bilmez” dedi.

“YILDIRIM DEMİRÖREN ZAMANINDA BEŞİKTAŞ’LA GÖRÜŞTÜM”

Her zaman Beşiktaş’a teknik direktör olmayı istediğini söyleyen Samet Aybaba, bundan önceki dönemlerde de 4-5 kez Beşiktaş’la görüştüğünü açıkladı.Aybaba, Yıldırım Demirören döneminde, başkanla teknik direktörlük için görüştüğünü, fakat yönetimin Ertuğrul Sağlam ile anlaştığını ifade etti.