Medya
09 Oca 2011 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

ADETA MODA OLDU; AYDIN DOĞAN'A GELEN VURUYOR GİDEN VURUYOR?

Doğan Grubu'nda 25 yıldır yazan bir yazar patronu Aydın Doğan'a yapılan eleştirilere çok sert çıktı!

Aydın Doğan...

Adeta moda oldu.. Aydın Doğan’a gelen vuruyor giden vuruyor... Ekranlarda her gece adı geçiyor. Adeta yaşanan dönemin günah keçisi.. Tayyip Erdoğan’dan da büyük sorumlusu!
Aydın Doğan ve Doğan grubunun hataları elbette olmuştur. Bunları bir sepete koyup eleştirebiliriz. En başta okurun buna hakkı vardır.

Ne var ki, grubun bugün iktidardan yediği darbeler hataları değil sevapları yüzündendir. Doğan grubunu batırma, Aydın Doğan’ı medya piyasasından uzaklaştırma girişimi gazetecilik yapılmadığı için değil yapıldığı için başlatıldı. Düğmeye Deniz Feneri davasında, bizim grubun gazeteleri bu olayı görmezden gelmediği için basıldı... Gelinen nokta belli. Aydın Doğan basın ve yayın organlarını satıyor. Piyasadan çekiliyor. Yarın medya daha mı özgür olacak?
Doğan grubu gazetelerini ortadan kaldırırsanız geriye ne kalır? 

* * *
Bekir Coşkun dostumuz çok güzel bir kitap yazdı; “Başın Öne Eğilmesin...” Hürriyet’ten ayrılışını, Habertürk macerasını ve Cumhuriyet’e geçişini anlatıyor.

Bir gün Aydın Bey’le konuşurken iktidardan gelen tasfiye listesi söz konusu ediliyor. Bekir:
- Bu listenin ikinci sırasında ben, üçüncü sırasında Oktay Ekşi vardı, diyor...

Birinci sırada kim vardı? Malum! Ama Aydın Bey ne o birinci sıradakini, ne Bekir’i ve Oktay Ekşi’yi işten attı (Emin’le yollar daha önce ayrılmıştı). Üç beş yazarı daha işten atarsa AKP ile arasının düzeleceği açıkça ifade ediliyordu. Ama o yola gitmedi.

Bendeniz bu gazetede 25 yıldır özgürce yazıyorum. Yarın aynı özgürlüğü bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Medyayı esasında kimin hangi akıbete sürüklediğini görmek o kadar mı zor?


Melih AŞIK / MİLLİYET