Medya
19 Eki 2023 18:32 Son Güncelleme: 19 Eki 2023 19:03

Adem Metan'ın çağrısına yanıt vermişti! Habercilerden Bakan Uraloğlu'na teşekkür

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Gece Görüşü programı sunucusu Hande Fırat, Gazze’deki Adem Metan’ın sınırsız internet kotası talebine jet hızıyla cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Bakan ile FaceTime görüşmesi yapan Metan da Uraloğlu’na teşekkür etti. Fırat da o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

İsrail'de Gazze'deki saldırıları takip eden gazeteci Adem Metan'ın bölgedeki gazetecilerin internet kotalarının Türk operatörleri tarafından sınırsız hale getirilmesi talebi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından hızla karşılandı.

Dünyanın gözü önünde sivilleri katleden İsrail'in son kanlı operasyonu dün gece dünyayı sarstı.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıda yüzlerce masum insan hayatını kaybetti.

Türkiye kamuoyu tamamen bu insanlık suçuna odaklanırken Türkiye'ye bilgi akışını sağlayan Türk medya mensupları yaşananları İsrail'de takip ediyor.

O isimlerden biri de Adem Metan...

Metan ilk günden itibaren tüm risklere rağmen gözlemlerini medya kuruluşlarıyla kurduğu bağlantılarla Türkiye kamuoyuna aktarıyor.

Çok yakınına füze düşmesiyle büyük de bir tehlike atlatan Metan, bölgedeki gelişmeleri daha hızlı aktarabilmek için Türk yetkililerden bir istekte bulunmuştu.

"LÜTFEN KOTALARIMIZI SINIRSIZ YAPIN"

Sosyal medyadan çağrı yapan Metan, "Türkiye’deki iletişim operatörleri bölgede görev yapan gazeteciler için kolaylık sağlaması adına bir ricamız var. Olası bir olumsuz durum adına telefonlarımızın interneti sürekli açık. Lütfen kotalarımızı sınırsız yapın." ifadelerini kullanmıştı.

Adem Metan'ın bu çağrısı hızlı bir şekilde karşılık buldu.

BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU ARADI

Devreye giren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Metan'ın isteğini yerine getirileceğini bildirdi.

İsrail'de bulunan Metan, Uraloğlu'nun kendisini aradığını belirterek, "Biraz önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu aradı. Gerekenin hızlı bir şekilde yapılacağını iletti. Sn. Fatih Sayan’a da teşekkürler." ikinci bir paylaşım yaptı.

Ulaştırma Bakanı'nın talimatı ile İsrail'de görev yapan gazetecilerin kullanmış oldukları cep telefonları için sınırsız, kesintisiz ve ücretsiz, iletişim kullanım desteği sağlandı.

HANDE FIRAT’TAN BAKAN URALOĞLU’NA “TEŞEKKÜR” ZİYARETİ

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programının moderatörü Hande Fırat da TFMD Başkanı Rıza Özel, THKD Başkanı Aytekin Polatel ve Gazeteci Cezmi Sayılgan ile Bakan Uraloğlu’nu ziyaret ederek İsrail'de görev yapan gazetecilerin cep telefonları için sınırsız, kesintisiz ve ücretsiz iletişim desteğine teşekkür etti.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Fırat, şu ifadeleri kullandı;

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İsrail’de görev yapan gazetecilerin cep telefonları için sınırsız, kesintisiz ve ücretsiz iletişim desteği sağladı.

Dünya kamuoyunun İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırılarına odaklandığı savaş bölgesinde yayın yapan Türk medya çalışanlarından Adem Metan’ın sosyal medyadan yaptığı çağrıya kulak veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı @a_uraloglu bölgedeki Türk operatörlerden sınırsız, kesintisiz ve ücretsiz iletişim desteği talimatı verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu TFMD Başkanı Rıza Özel, THKD Başkanı Aytekin Polatel ve Gazeteci Cezmi Sayılgan ile ziyaret ederek İsrail'de görev yapan meslektaşlarımızın cep telefonları için sınırsız, kesintisiz ve ücretsiz iletişim desteğine teşekkür ettik.

Ziyaretimiz sırasında FaceTime üzerinden Adem Metan’la Bakanımız Uraloğlu'nu görüştürerek bölgedeki meslektaşlarımızın da sesi olduk.”