Gündem
14 Haz 2010 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

ADD'NİN YENİ BAŞKANI HANGİ KÖŞE YAZARININ EŞİ OLDU?

ADD Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yerine kim seçildi?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan ADD Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yerine Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan'ı seçildi.


ADD 11. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde dün yapıldı. Genel Başkanlık seçimlerinde eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun desteklediği Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, önceki Genel Sekreter Hüseyin Emre Altınışık ve Atila Sarp yarıştı.

Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin belirlendiği seçimde, yaklaşık bin delege oy kullandı. Seçimde 657 oy alan Çölaşan, ADD'nin yeni genel başkanı oldu. Çölaşan'ın listesinden 23 kişi de yönetime girdi. Eminağaoğlu'nun desteklediği Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın listesinden ise sadece Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli girebildi.

Genel başkanlığa aday olan önceki Genel Sekreter Hüseyin Emre Altınışık da tek başına listeye girenler arasında yer aldı. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Çölaşan'ın listesini delerek ADD'nin Yüksek Disiplin Kurulu'nda görev almaya hak kazandı. ADD'nin yeni Yönetim Kurulu'nun bu hafta toplanması bekleniyor. (CİHAN)