Gündem
23 Mayıs 2012 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

ADALET BAKANLIĞI NEDİM ŞENER'İ HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNE BENZETTİ?

Adalet Bakanlığı'nın AİHM'ye yolladığı cevaptaki benzetmeyi okuyan Nedim Şener şaşkın: Demek kader de bu da varmış!

İşte Nedim Şener’in şaşkınlığını dile getirdiği Posta Gazetesi’nde bugün yayınlanan köşe yazısı..

DEMEK KADERDE BU DA VARMIŞ!

6 Mart 2011’de Odatv operasyonunda tutuklanmamdan sonra mahkemelere yaptığımız başvurulardan tahliye yönünde karar alamayınca hakkımı ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) aramaya karar vermiştim. Prof. Dr. Köksal Bayraktar ve ekibi ile 1 Temmuz 2011’da benim adıma AİHM’ye başvurdu.
AİHM, Türkiye’ye benimle ilgili olarak 5 soru gönderdi. Türk Adalet Bakanlığı’nın AİHM’ye yolladığı cevapları okuyunca ağzımdan çıkan ilk cümle şu oldu: Demek kader de bu da varmış!

HRANT DİNK’E YAPMIŞLARDI

Türk İçişleri Bakanlığı’nın, Hrant Dink’in ailesinin AİHM’de açtığı dava kapsamında yolladığı cevabı hatırlar mısınız? Hrant Dink’i, Nazi liderine benzetmişlerdi!!! Beni de, iki Türk diplomatını şehit eden, Yunanistan’daki silahlı terör örgütü ’17 Kasım’ın lideri Alexandre Giotopoulos ile eş tutmuşlar!!! İçişleri Bakanlığı cevap dilekçesine şöyle yazmış:"Nedim Şener’i İstanbul Başsavcılığı, Ergenekon adlı sözde suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ve destek sağlamakla suçlanmıştır. İlk etapta bir suç örgütü üyelerinin tamamının silahlı olması veya şiddet eylemlerine başvurmasının gerekli olmadığını belirtmek yerinde olur. Örgüt üyelerinden bir kısmı şiddet eylemlerine başvururken, diğerlerinin suç örgütünün üyelerini yönlendirmesi veya bu örgütü şiddet eylemlerine katılmaksızın yönetmesi mümkün. Örneğin: Fransa/Strazburg’da Yunanistan kökenli bir öğrenci olan Alexandre Giotopoulos, Yunanistan’daki ‘17 Kasım’terör örgütünün ana yöneticilerinden biri olmaktan yargılanıp, hapse mahkum edilmiştir.”

BEN NEYİM ALLAH AŞKINA?

IPI (Uluslararası Basın Enstitüsü) 2010’da, Abdi İpekçi ve Hrant Dink ile birlikte beni Türkiye’den üçüncü isim olarak ‘Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı’ ilan etti. Haluk Şahin, Birgün’deki köşe yazısında Yunan Mitolojisi’nde yola çıkıp, beni, Yunanların, Anadolu’daki Truva’ya saldırısına karşı direnen ‘Truvalı Hektor’a benzetti. Vatan’da Ruşen Çakır, beni, Hindistan’ın barış ve bağımsızlık yanlısı liderine benzetip ‘Gandi Nedim’ diye yazdı. Devlet önce ‘Ergenekoncu’ dedi, şimdi Yunanistan’daki terör örgütü ‘17 Kasım’ın lideri Alexandre Giotopoulos ile eş tutuyor! Neyim ben Allah aşkına? Kahraman mı, Hector mu, Gandi mi, Ergenekoncu mu yoksa Alexandre Giotopoulos mu?






Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!