Magazin
27 Mar 2010 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

AÇILIM TOPLANTISI KESMEDİ!.. BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞEN LALE MANSUR NELER SÖYLEDİ?

Erdoğan'la görüşen Lale Mansur: 'Erdoğan'a göre taş atan çocuklar tasarısı yetersiz'

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Lale Mansur, Avukat Mehmet Uçum ve yönetmen Mehmet Atak’tan oluşan “Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları Grubu” nu kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yaklaşık bir saat süren kabulün ardından açıklama yapan Mansur, görüşmenin “son derece olumlu” geçtiğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan’ın kamuoyunda “taş atan çocuklarla ilgili düzenleme” olarak bilinen yasa tasarısını önemsediğini söyledi.

Mansur, “Sayın Başbakan yarım yamalak bir şeyin geçmesini istemiyor. Çok daha kapsamlı bir şekilde konuyu ele almak istiyor. Bunu bir çocuk meselesi olarak görüyor ve gerçekten çok memnun ayrılıyorum” diye konuştu.

Avukat Uçum da görüşmeden umutlu ayrıldığını dile getirdi. Meclis’te görüşülen tasarının yetersiz olduğunu defalarca açıkladıklarını anlatan Uçum, “Sayın Başbakan bu yetersizliğin farkında. Eksikli bir çözüm istemiyor” dedi.

Erdoğan’ın çocukların yasalardan kaynaklanan hukuki problemini tam çözebilecek bir çalışmanın acilen yapılması gerektiğini aktardığını anlatan Uçum, sundukları dosyanın inceleneceğini ve gerekirse kendilerinden destek isteneceğini söyledi.

Yönetmen Mehmet Atak da, Erdoğan’ın, hazırladıkları dosyalardan yararlanacağını söylediğini aktardı. “Sayın Başbakan bunun zaman alabileceğini ama aciliyetinin de farkında olduğunu ifade etti” diyen Atak, kendisinin de görüşmeden umutlu ayrıldığını dile getirdi.