Spor
27 Ara 2023 07:28 Son Güncelleme: 27 Ara 2023 07:32

Aboubakar'ın yeni takımı resmen belli oldu! Beşiktaş'ın yıldızı bu kez imzayı atıyor…

Beşiktaş'ta 3 farklı dönemde forma giyen Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, 2023-2024 sezonunda kadro dışı kalmıştı. Kadro dışı kararının ardından hangi takıma transfer olacağı merakla beklenen golcü oyuncu, yeni takımına imza atmaya hazırlanıyor. Ocak ayında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Aboubakar, sürpriz bir takıma katılacak. Golcü oyuncunun Beşiktaş ile de sözleşme fesih görüşmelerine başlandığı belirtildi.

Bu sezona Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaş, üst üste gelen kötü sonuçların ardından tecrübeli çalıştırıcıyla yollarını ayırdı. Bu süreçte Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Burak Yılmaz, ayrılığın ardından takımın başına geçen isim oldu.

Burak Yılmaz ile de işler kötü gidince Beşiktaş yönetimi bir kez daha teknik direktör değişikliğine gitti. Bu kez Rıza Çalımbay'ı göreve getiren siyah-beyazlı ekip, deneyimli çalıştırıcının döneminde de beklentileri karşılayamadı.

Öte yandan Rıza Çalımbay döneminde tam 5 futbolcu da kadro dışı bırakıldı. Kadro dışı kalan futbolcular arasında Beşiktaş taraftarının sevgilisi olan Vincent Aboubakar da yer aldı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir." denilmişti.

ABOUBAKAR İDDİALARA YANIT VERMİŞTİ

Kendisi hakkında yapılan iddialara yanıt veren Vincent Aboubakar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Artık bu saçma suçlamalara son verelim. Bu sezon herhangi bir saç işlemi yapmadım. Geçen yaz, sezon bittikten sonra ve sezon başlamadan önce saçlarıma işlem yapmıştım. Bu sezon kulüpte hiç kimseyle herhangi bir tartışmam ya da disiplinsiz davranışım olmadı. Hiçbir şey."

"Bu sezona kadar 11 gol 3 asist yaptım. Geçen sezonun ikinci yarısında 13 gol attım. Ve hepsinden önemlisi, sözleşmeli olduğum her dakika tüm çabamı ve konsantrasyonumu takıma veriyorum. Kulüp zaten durumu yeniden değerlendirdi ve bana entegrasyonumu onaylayan bir e-posta gönderdi. Bu yüzden lütfen yasal işlem konusu olabilecek asılsız suçlamaları bırakın ve işimi yapmama izin verin."

YENİ TAKIMINA İMZAYI ATIYOR

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan ve Ocak ayında siyah-beyazlılardan ayrılması beklenen Aboubakar için Suudi Arabistan'dan flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Kora Plus'ın Al Arabiya'ya dayandırdığı haberine göre eski Beşiktaşlı N'Koudou'nun formasını giydiği Damac FC, Vincent Aboubakar'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Habere göre Aboubakar ve Damac FC arasındaki transfer görüşmeleri doğrulandı. Suudi Ligi'ne geri dönmek isteyen Aboubakar'ın da bu transfere sıcak baktığı vurgulandı.

Al Arabiya'da yer alan habere göre Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Aboubakar, kulübüyle sözleşme feshi için görüşmelerde bulunuyor.

Haberde kadro dışı kararının ardından fesih görüşmelerinin olumlu sonuçlanması bekleniyor.