Polemik & Kulis
14 Tem 2021 10:52 Son Güncelleme: 14 Tem 2021 10:54

Abdurrahman Dilipak’tan olay Zülfü Livaneli iddiası! ‘Temaslara başladı…’

Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde gündemi sarsacak bir kulis bilgisi paylaştı.

Gündemi sarsacak bir kulis bilgisi paylaşan Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, kendisini arayan araştırmacı-yazar İsmail Nacar'ın, ‘Zülfi Livaneli Cumhurbaşkanı adayı olmak için temaslarda bulunuyor’ dediğini aktardı.

Abdurrahman Dilipak, Zülfü Livaneli'nin, İrfan Aktan'a verdiği röportaja atıfta bulanarak şunları yazdı:

“Baykal'ı 'solcu' değil 'tipik bir Sünni' olarak niteleyerek; 'Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez' demesi, CHP içinde farklı tartışmaların yaşanmasına sebeb oldu. Röportajda Bülent Ecevit, Erdal İnönü ve Deniz Baykal'la ilgili atıflar vardı.

İLGİNÇ OLAYLAR OLUYOR

Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlginç olaylar oluyor. Siyasette atomizasyon süreci yaşanıyor. Siyaset, Bürokrasi, Media, Adalet, Sermaye ve Akademiye güven dip yaptı sanki. STK'lar, cemaat yapıları adeta buharlaştı. Anayasa değişikliğini konuşuyoruz ama, halk büyük ölçüde bu sürecin dışında. Tam böyle bir zamanda CHP'de Livaneli, Baykal tartışması üzerinden bir anda işler karıştı. Kim kimdir belli olmadı. Livaneli'nin sağ, Sünni tanımına göre, mesela Erdal İnönü de sağcıdır aslında. Hatta Ecevit de ortanın sağına düşer."

KANDİL DE DESTEKLEYECEK

Dilipak, araştırmacı-yazar İsmail Nacar'ın kendini aradığını, Livaneli'nin, 'Millet İttifakı'nın ortak adayı olmak istediğini ve bunun için bazı temaslarda bulunduğunu söylediğini aktardı. Dilipak, "Nacar başka şeyler de söyledi bu konuyla ilgili: "Edindiğim bilgilere göre bu temasların başında da, Brüksel'deki sözde 'Kürt parlamentosu' ile Paris'teki 'Kürt Enstitüsü' bulunuyor. Yine öğrendiğim kadarıyla bu iki kuruluş ile birlikte Kandil de, kendisini destekleyecek.”

Yazının tamamı için tıklayın!