Dünya
28 Mar 2023 09:08 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 09:53

ABD'den Türkiye'ye uzanan akılalmaz dolandırıcılık

Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye İzmir’e uzanan akıl almaz dolandırıcılık ve mağduriyet olayı...

abdpost.com'da yer alan habere göre; Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde yer alan Long Island ve Brooklyn bölgelerinde inşaat işi üzerine çalışan İzmirli Serdar Aydemir’in sahibi olduğu Türk işletme, yanında yevmiyeyle işe başlayan Türk Vatandaşlarını üç ay çalıştırıp hiçbir ödeme ödemeden Türkiye'ye kaçmasıyla büyük bir şok ve mağduriyet yaşadılar.

Olayı Aydın Keskin (Haliloğlu)'nun beyanı ile dolandırıcılık şöyle gelişmiş:

"Geçtiğimiz Mart ayında S. A. adlı İzmirli bir inşaat şirketi sahibinin yanında iki arkadaş çalışmaya başladık. 4 tane büyük iş vardı elinde. Yazın o sıcak günlerinde sabah 8 akşam 5 çalışmaya başladık. İşe ilk başladığımızda 15 günde bir bize para ödeyeceğini söyledi, biz de tamam dedik.

15 gün sonra beni çağırıp "10 gün idare eder misiniz?" diye sordu. Biz de mecburen içeride alacağımız olduğu için bekleriz dedik.

O gün geldiğinde ise yine paramızı alamadık. Bırakıp gitsek 10 bin dolar gibi bir parayı bırakıp gidecektik. Elinde büyük işler vardı. "Bende paranız kalmaz, ev sahiplerinden para alacağım ve ilk sizin paranızı vereceğim, benim yanlışım olmaz." diye diye oyaladı bizi. O an için kendisine güvenmekten başka bir seçeneğimiz yoktu.

Alacağımız bedel 20 bin dolara ulaşınca S. A.'i fiziki olarak takip etmeye başladık ve kumarhaneye gittiğini gördük. Saatlerce çıkmıyor, kumar oynuyordu.

"Arnavut bir arkadaşımdan ev alacağım, bana yardımcı ol" diyerek parça parça 3 seferde aldığı 90 bin doları da kumarda kaybettiğini, bizim iş yaptığımız patronlardan aldığı yaklaşık 250 bin doları da kumarda kaybettiğini öğrendik.

O zaman evini satıp bize olan borcunu ödeyeceğini söyledi ve bize çek ile senet verdi." dedi.