Gündem
21 Mar 2024 11:06 Son Güncelleme: 21 Mar 2024 11:47

AA’ya haber yaptırıp Çad hükümetini dolandırdı! O vurguna AA’nın adı da karıştı…

World Tourism Forum'un eski Başkanı Bulut Bağcı'nın Tourism X isimli coin ile ilgili milyonlarca dolarlık vurgundan şok detaylar. Anadolu Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunda Anadolu Ajansı ayrıntısı çok konuşulacağa benziyor. O suç duyurusuna MedyaRadar ulaştı.

14 Mart 2023 tarihinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan 15 kişi, World Tourism eski Başkanı Bulut Bağcı’nın kendilerini TRMX coin ile milyonlarca lira dolandırdığını iddia etti. MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre Savcılığa delilleriyle birlikte verilen  24 sayfalık suç duyurusunda Anadolu Ajansı’ndan bir muhabirin adı da geçiyor.

BİRKAÇ MİLLETVEKİLİNİ MAAŞA BAĞLADIM

22 sayfalık suç duyurusunda dolandırılan vatandaşların Bağcı ile ilgili savcılığa sundukları deliller ve ifadeler çok konuşulacağa benziyor. MedyaRadar’ın ele geçirdiği o suç duyurusundan önemli detaylar:

‘Bulut Bağcı token işine Cumhurbaşkanlığı talimatı ile girdiğini, bu token işinin Cumhurbaşkanlığı desteğinde bir iş olduğunu, Cumhurbaşkanı ile konuştuğunu seçimlerin ve partinin finansında kullanılması için token/coinler ve bunların gelirini havuza aktarmalarını istediklerini, birkaç tane de milletvekilini maaşa bağladığını, bu milletvekillerinin maaş karşılığı kendisine hizmet ettiğini, Cumhurbaşkanlığı tarafından bazı hayır işlerine yönlendirildiğini ve buralara bağışlar yaptığını Cumhurbaşkanı, bakanlar ve devlet erkanından önemli kişileri referans göstererek kendisini vatandaşlara tanıtarak insanların güvenini kazanmış (Yapay zeka ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit ederek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ile telefon görüşmesi yaptığını iddia etmiştir.’

 

DİLAN POLAT GİBİ HARCAMA YAPIYOR

Bulut Bağcı’nın kız kardeşi Yağmur Kutluer ile eniştesi Tuğrul Kutluer’i sistemin eş başkanı olarak görevlendirmiş.

Şikayet dilekçesinin devamında şu iddialara yer verildi:

Örgüt liderinin yaptığı bütün işleri örgüt lideri ile birlikte yapmıştır. Örgüt liderinin kız kardeşidir. Örgütün finansal ayağının yöneticiliğini de üstlenmiştir. Örgütün gelirlerinin çok önemli bir kısmı bu kişinin şahsında veya kendisine ait olan WOTF TURİZM TİCARET A.Ş. adlı şirketi adına toplamış ve ödemeleri de buralardan yapmıştır. Örgüt gelirlerinin çok çok önemli bir kısmını da kripto para soğuk cüzdanlarında tutarak kayıt dışına çıkmasını sağlamıştır, örgüt ödemelerinin çok çok önemli bir kısmını da bu kripto para cüzdanları ile aynı şekilde kripto para olarak yapmış, bu yolla, örgütsel faaliyetlerin para ayağının izini kaybettirmeyi hedeflemiştir. Örgütün kasası durumundadır. Örgütün paralarını yurt dışındaki bazı hesaplara taşınmasını bu kişiler yapmıştır. Sosyal Medya hesabında da Dilan Polat gibi aşırı müsrif ve savurgan, şatafatlı bir hayat sürmektedir.

YALAN HABERİ ANADOLU AJANSI ÜZERİNDEN YAPMIŞLAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinde şüpheli İbrahim Özer ile ilgili iddialar arasında Anadolu Ajansı’na yalan haber servisi yaptırmak da bulunuyor.

İşte o şok iddia:

Reklam, tasarım ve web sitesi, sosyal medya gibi mecralarda örgüte destek olmak amacıyla sahte deliller üreterek halkın aldatılmasını sağlamıştır. Sosyal medya fenomenleri (influencer / etki sahibi) ile görüşüp, onlara para verip haber yatırıp manipülasyon yaptırdı. Bu yolla da token/coin'e yatırım yapacak kişilere daha hızlı ve etkili erişti. Ayrıca kamu kurumları ile görüşmelerinde aracılık etmiştir. Fotoğraflarda, videolarda ve ses kayıtlarında vs yerlerde oynama yaparak insanlara söyledikleri yalanları destekleyici sahte materyaller üretmişlerdir. Bu sahte materyaller ile insanları inandırmışlardır. Örgüt lideri Bulut’u kamu görevlileri ve siyasetçiler ile buluşturarak önemli bir kişiymiş imajı oluşturdular. Ayrıca, bazı kişilerin de TRMX token/coin almalarına bu yalancı delilleri kullanarak ikna edilmeleri işlerini yapmışlardır. Bu kişiler algı manipülasyonu yaparken Anadolu Ajansı Ekonomi muhabiri Uğur Aslanhan’ı da kullanarak ve bu muhabire para vererek yalan haberlerini devletin resmi haber ajansı üzerinden kamuoyuna duyurmuştur.

HAYATINI YALAN ÜZERİNE KURMUŞ!

Bulut Bağcı’nın kendisini Gabon fahri büyükelçisi olarak tanıttığına yer verilen şikayet dilekçesinin devamında ise şu ifadeler yer aldı:

‘Hayatını yalan üzerinde kurulmuş olan Bulut Bağcı, kendisini Gabon fahri büyükelçisi olarak tanıtmıştır. Oysa Türkiye'de ikametgahı bile bulunmayan firari bir kişinin ülkemizde fahri büyükelçi olması mümkün olmadığı gibi bu şahsın nasıl bir yalan makinası olduğunu da ortaya koymaktadır. Bodrum’da çok yüksek nitelikli bir turizm etkinliği düzenlemeyi vaad etti. Yapılan sözleşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tutun pek çok ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanına kadar bir çok kişinin bu türizm organizasyonunda yer alacağını vaad etmesine rağmen neredeyse hiç birini getirmediği gibi iletişim de kurmuş değildir. Ayrıca, bu süreçte düzenlediği sahte evraklar ile sanki bu kişiler ile iletişimdeymiş de etkinliğe bu kişiler katılacakmış gibi bir dizi yalan ile etkinlik organizasyonunu da dolandırmıştır. Bu yolla ülkemiz turizmine de balta vurmuştur’

AA’NIN SERVİS ETTİĞİ O HABER

Savcılığa yapılan suç duyurusuna adı karışan AA’nın Bulut Bağcı ile ilgili yaptığı haberi 8 Aralık 2020 tarihinde abonelerine servis yaptığı görülüyor.

 

‘Türkler Çad turizmini dünyaya pazarlayacak’ başlığıyla yayımlanan haberin detayında şu ifadelere yer verildi:

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü Başkanı Bulut Bağcı, bir süre önce Çad'da ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı İdris Debi Itno ile mutabakata vardıkları Global Turizm Forumu'nu Mart 2021'de Çad'da düzenleyeceklerini bildirdi. Bağcı, iki günlük programda Çad'ın turizm ve turizme bağlı sektörlerdeki yatırım imkanlarının konuşulacağını kaydederek, özellikle başkent Emcemine ile Amjarasse bölgesinin ön plana çıkarılacağını ifade etti.Şu anda Çad'da 3 tane 5 yıldızlı otelin bulunduğunu ancak bir tanesinin açık olduğunu, diğer ikisinin işletilemediğini belirten Bağcı, "Bu otellerin işletilmesi için yeterli ve donanımlı personel yok. Biz bu 3 oteli enstitü olarak devralıp işletmeye başlayacağız. Bu otellerle birlikte restoran, hava yolu ve benzeri alanlarda bir milyar dolarlık yatırım hedefliyoruz. Foruma kadar ülkedeki tüm yatırım imkanlarının raporlarını hazırlayıp yatırımcılarla paylaşacağız." dedi.