Gündem
19 Ağu 2016 18:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

AA: O fotoğrafı çeken bizim muhabirimiz!

AA, tüm dünyada ön plana çıkan "5 yaşındaki Umran" fotoğrafını çeken kişinin kendi muhabiri olduğunu açıkladı.

Suriye'nin Halep kentinde, bir hava bombardımanından sonra enkaz altından çıkartıldığı ileri sürülen 5 yaşındaki Umran Dakniş'in ünlü fotoğrafını çeken kişiye dair bir iddia ortaya atıldı.

Anadolu Ajansı (AA), "foto muhabir" Mahmud Rslan'ın, kendileri için çalışan bir serbest foto muhabiri olduğunu duyurdu.

Açıklamada şunlar söylendi:

Savaşın dehşetini tüm dünyaya bir kez daha hatırlatan Ümran’ın videosunu Aleppo Media Center, YouTube hesabından yayınladı. Bu videodan alınan fotoğraf da sosyal medyada yayıldı. Kısa sürede binlerce kez paylaşıldı edildi ve uluslararası basının ilgisini çekti. Dünyanın önemli haber ajansları, Ümran’ın video görüntüsünü ve videodan elde edilen fotoğrafları, abonelerine ulaştırdı.

Anadolu Ajansı, Ümran’ın gerçek fotoğraf karesini diğer büyük ajanslardan önce ilk yayınlayan ajans oldu.

AA haberinde, "Yıkılan binanın enkazından kurtarılan küçük kız sivil savunma ekipleri tarafından sahra hastanesine götürülmek üzere bindirildiği ambulansta donuk bakışlarla yüzündeki kanın nedenini anlamaya çalışırken görülen videosuyla, Aylan bebeğin ardından, Suriye'deki savaşın sembolü haline geldi" dendi.

Öte yandan, foto muhabirin, Filistinli bir çocuğun kafasını kesen Nureddin Zengi isimli silahlı grupla çekilmiş fotoğrafları bulunuyor.