Medya
29 Ağu 2011 04:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

AA HABER GİZLEMEDE LİDER OLMUŞ! HANGİ HABERİ GİZLEDİLER?

Anadolu Ajansı o haberi neden görmedi? Mehmet Yakup Yılmaz isyan etti...

Deniz Feneri davasının savcıları değiştirildi, bazı gazeteler bu haberi gizlemeye çalıştılar. Anadolu Ajansı ise haberi hiç görmedi.

İşte Mehmet Yakup Yılmaz’ın ajans isyanı...

Ankara’da Deniz Feneri soruşturmasını yürüten üç savcının görevden alındığı haberini internetten okudum. Malum gazetelerin haberi gizlemekteki başarılarını takdir etmekle birlikte, birinciliği Anadolu Ajansı’na verdim! Onlar haberi hiç koymadılar!

Soruşturmanın savcıları, sanıklar tarafından HSYK’ya şikâyet edilmişlerdi, mal varlıklarına el koyma kararları ile ilgili tahrifat iddiasıyla.

Böyle midir, değil midir bilemem, bununla ilgili soruşturma bitince öğreniriz.
Ama Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın üç savcıyı görevden alma biçiminin hoş kaçmadığını da söyleyeyim: Odacı ile tebliğ edilen tek satırlık bir yazı!

Bu tavır, “tam bağımsız adalet sistemimizi” de hayli germiş!
Soruşturmaya yeni atanan savcılara başarılar dilerim, daha önce olduğu gibi onları da dikkatle izleyeceğim, şimdiden söyleyeyim.

Sanıklar açısından sevindirici bir durum tabii.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanık hakları konusundaki titizliğini de kutlarım.
Darısı İstanbul’un başına diyelim! Sanıklar lehine olan delilleri dosyaya koymayan, adli emanette unutan, sonra bunları hiç dikkate almadan tutuklama isteyen savcılar ve delillere bakmadan tutuklama kararları veren yargıçlar da var biliyorsunuz.

Hatta soruşturulan suçla ilgisi olmayan bir özel telefon konuşmasını iddianamesine koyduğu için bir savcıyı şikâyet eden gazeteci de bu nedenle örgüt üyeliği ile suçlanıp hapse atıldı, halen hapiste!

HSYK müfettişleri, Deniz Feneri’ni hallettiklerine göre bu işlere de bakarlar mı acaba?

Mehmet Yılmaz/Hürriyet