Gündem
23 Oca 2024 21:19 Son Güncelleme: 23 Oca 2024 21:20

9.500 liralık su zenginlerin yeni gözdesi oldu

Dünyada zenginler arasında yeni bir trend başladı. Yeni gözde olan 'lüks su' için zenginler bir şişesine binlerce TL ödüyor. Söz konusu su, standart maden veya musluk suyundan çok daha fazlasını içerirken, uluslararası tadım yarışmaları düzenlenerek dünyanın dört bir yanındaki su üreticileri bir araya geliyor.

Ne altına sarılmış bir et, ne de altın tozu serpiştirilmiş bir kahve... Bahsedilen ise sadece bir şişe su ama öyle bilinen bir sudan değil. Çünkü bir şişenin fiyatı tam 9 bin 500 TL.

NORMAL SUDAN FAZLASINI İÇERİYOR

Zenginlerin yeni gözdesi lüks su... Söz konusu su, standart maden veya musluk suyundan çok daha fazlasını içeriyor. Lüks suyun bir şişesi için binlerce TL ödeniyor. Tıpkı şarap tadımcıları gibi, su tadımcıları da var. Onların işi farklı suyu tadıp mineral, tat ve ağızda bıraktıkları hisleri sınıflandırmak.

BİR ŞİŞE SU 9 BİN 500 TL

Bir su uzmanı ve tadım danışmanı, kendini geliştirmek isteyenlere eğitim veriyor, çeşitli suyu tattırıyor. Dünyanın farklı bölgelerinden getirilmiş su koleksiyonuna sahip. Bunlar musluk suyundan şişesi 318 dolar yani 9 bin 500 TL'ye kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alıyor.

Uluslararası tadım yarışmaları düzenlenerek dünyanın dört bir yanındaki su üreticileri bir araya geliyor. Katılanları çoğu da ücra köşelerde üretim yapan aile şirketleri oluyor.

YENİ TRENDE TEPKİ BÜYÜK

Sözcü TV'de yer alan habere göre dünyada bir yudum su bulamayan milyarlarca insan varken bu kadar temel bir ihtiyacın üzerinden böylesine para kazanılmasına tepki büyük.

ETİKETLER
#zengin #dünya #para