Gündem
26 Şub 2016 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

92 gün sonra Cumhuriyet'teler! Can Dündar Cumhurbaşkanı'na neden teşekkür etti?

Dündar ve Gül, 92 gün sonra özgürlüklerine kavuştuktan sonra bugün Cumhuriyet gazetesine geldiler

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül,  92 gün sonra özgürlüklerine kavuştuktan sonra bugün Cumhuriyet gazetesine geldiler.

Can Dündar ve Erdem Gül, gazete binasının önünde basın açıklaması yaptı:

"Karşımda gazeteciler var. Yeni bir şey söylüyor olmayacağım. Bir iki şeyin altını çizmek lazım. Birincisi tutuklanmamız ve iki kere ağırlaştırılmış, hatta diyordum ki Can’a, ölene kadar yatacağız, dirileceğiz, gelip yeniden yatıp, ölüp, bir 30 yıl daha yatacağız.

Bu haklara çoktan sahip olmamız gerekirdi. Mahkeme kararıyla olmaması gerekirdi. Muhalif gazetecilik diye bir şeyden bahsetmememiz gerekir. Gazetecilik zaten denetleme faaliyetidir. İktidar varken daha güçsüzleri denetlemeyecektir. Türkiye’de normal bir haber bile müebbet konusu olabildiğine göre demek ki bir süre daha yapacağımız çok fazla işler var.

Bizim kişisel olarak 90 günlük, 3 aylık meselemizin çok önemli olmadığını, bunun haber yapan herkes tarafından ödenebileceğini düşünüyorum. Hapisteki gazeteciler için mücadele etmeye devam etmemiz gerekiyor."

"SAYIN CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜRLER"

MİT TIR'ları haberi nedeniyle 92 gün Silivri Cezaevi'nde kalan Erdem Gül ve Can Dündar dün tahliye edildi. Bugün gazete önünde açıklama yapan Can Dündar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Dündar'ın sözleri açıklamayı haber yapmaya gelen gazetecileri de kahkahaya boğdu.