Gündem
23 Şub 2011 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

“SPİKERLER DERNEĞİ”NDEN ANADOLU ÇIKARTMASI! YEREL MEDYA EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR!

Geçtiğimiz yıl kurulan Spikerler Derneği Basın İlan Kurumu ile işbirliği yaparak Anadolu basınıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Uzman Kişilerden Eğitim!

Aralarında NTV Haber Editörü ve Sunucusu Oğuz Haksever, Radikal Gazetesi Uzman Muhabirlerinden Ertuğrul Mavioğlu, Gazeteci Ahmet Tezcan gibi isimlerinden de bulunduğu bir kadroyla Anadolu medyasıyla buluşmaya hazırlanan Spikerler Derneği’nin takvimi hayli yoğun.
5 Mart’ta Trabzon, 19 Mart’ta Kayseri, 2 Nisan’da Manisa medyasıyla bir araya gelecek olan dernek, Yerel Medya Eğitimlerinin sayısını artırmayı hedefliyor.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz dernek başkanı ve TVNET Ana Haber Sunucusu Veyis Ateş, hedeflerinin doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle tüm Anadolu olduğunu, İstanbul’da biriken medya tecrübesini Anadolu’ya aktarmayı kendilerine misyon edindiklerini ve bu misyonun gerçekleşmesi için de Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.

“Spikerlik Yeterlilik Belgeleri”  Verilmeye Başlandı!

Dernek geçen sene yaptığı inceleme sonucunda da “Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi “ni , emsalleri içinde pilot kurs seçen dernek, bu kuruluşun mezunlarına  “yeterlilik belgesi” vermeye başladı. Tecrübeli medya eğitimcisi Hakan Öztürk’le bir protokol imzalayan dernek,  eğitim standartları konusunda çok kararlı.  Derneğin, “Spikerlik Yeterlilik Belgesi”ni kuruluşlarca aranılır belge olması konusunda resmi kurumlarla temas çalışmaları ise hızla devam ediyor.