Medya
07 Şub 2013 09:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

‘VAHŞET' HABERİ SONRASI GÜLEREK VEDA

Vahşet haberini sunduktan sonra izleyicilerine gülerek veda eden spiker, eleştirmenlerin hedefi oldu..

‘VAHŞET’ HABERİ SONRASI GÜLEREK VEDA

Ben buna “Spikerin talihsizliği” derim. Son haberi okuduktan sonra güler yüzle ayrılmak genel geçer bir yöntem. İyi dileklerde bulunmak, yine görüşelim demek.

Ama bazen son haber öyle bir haber oluyor ki, sonrasında gülerek iyi günler dilemek biraz garip kaçıyor. SkyTURK360 kanalında geçen salı 14.00 haberlerinin son haberi; ‘Kaplan eğitmenine saldırdı’. Meksika’da bir gösteri sırasında kaplanlardan biri eğitmenine saldırıyor ve onu parçalıyor. Haber veriliyor. Spiker sanki bir şey olmamış gibi, yüzünde hoş bir tebessümle “14.55’te sizlerler birlikte olacağız. Şimdilik hoşçakalın...” diyerek izleyiciden ayrılıyor.

Sıralamayı yapanlar kadar, o haberin sunumunda bir yerde kendi yorumunu da katan spiker de hatalı. Parende atan maymun haberi veriyorlar mesela en son haber olarak. Hani haberin sonu mutlu bitsin diye. Sen tut son habere bakıcısını parçalayan kaplan haberini koy. Spiker de bitirirken, mutluluk ifadesinin yansıtmak zorunda hissediyor. Zaten böyle yapması isteniyor. O zaman haberi sadece okumuş oluyor. Önünde bir bülten var. Haber başlıyor ve bitiyor. Nasıl bittiği, içeriği önemli değil. Sonunda da güler yüzle ayrılmak işin kuralı!

Sina Koloğlu'nun yazısının tamamı için tıklayın