Gündem
24 Eyl 2010 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

700 GAZETECİYE AYRICALIKLI PASAPORT VERİLİYOR!

Hükümet, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın verdiği talimatın ardından 700 gazeteciye gri pasaport vermeye hazırlanıyor.

Sporculara verilen gri pasaportların, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatının ardından isimleri daha sonra belirlenecek 700 gazeteciye de verileceği açıklandı.

Hükümet, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın verdiği talimatın ardından 700 gazeteciye gri pasaport vermeye hazırlanıyor. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, sporcular için hayata geçirilen gri pasaport (hizmet damgalı pasaport) uygulamasının gazeteciler için de başlatılacağını açıkladı.

Genel Müdür Mehmet Atalay, açıklamasında, “Özellikle sık sık yurtdışına gitmesi gereken ve vize sorunu yaşayan gazetecilerimize süreli hizmet pasaportu vereceğiz. Hazırladığımız 700 kişilik listede televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri, dış politika yazarları, diplomasi muhabirleri Ankara temsilcileri ile Cumhurbaşkanı ve Başbakanı izlemekle görevli muhabir, foto muhabiri ve kameramanlar yer alıyor” bilgisini verdi.

Ayrıca gri pasaport, kısa süreli olarak belli bir devlet göreviyle gidenlere veriliyor. Yurtdışından dönüşte emniyet müdürlüklerine teslim edilmesi zorunlu olan pasaportlar için her yurtdışı görevde yeniden emniyet müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor.

GRİ PASAPORT NEDİR?
Kanunda ‘gri pasaport’un kimlere verileceği şöyle sıralanıyor: “Hükümetçe, hususi idarelerce veya belediyelerce resmi vazife ile dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alındıklarında verilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi bulunduğu milletlerarası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlar ile Türk Hava Kurumu ve Türk Kızılayı’nca görevlendirilenlere de aynı nevi pasaport verilir.”

ETİKETLER
#gazeteci #pasaport