Gündem
12 Mar 2015 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

7. TRT belgesel ödüllerinde finale hangi filmler kaldı?

TRT Belgesel Ödülleri takviminde geri sayım sürüyor.

TRT’nin amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, çeşitli ülkelerden yüksek nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak ve yerli – yabancı belgeselcileri buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla yedinci kez düzenlediği TRT Belgesel Ödülleri’ne dünyanın dört bir yanındaki 42 ülkeden toplam 348 film başvurdu. 

İlgi ve katılımın daha da yükseldiği bu yıl başvuruların 30 Ocak’ta sona ermesinin ardından çalışmalarına başlayan ön eleme jürileri, uluslararası kategoride 14, ulusal profesyonel kategoride 9, ulusal öğrenci filmleri kategorisinde ise 10 filmi finalist olarak belirledi.

Yarışmada, ulusal profesyonel kategoride en iyi filme 40.000 TL, ulusal öğrenci filmleri kategorisinde ise 15.000 TL parasal ödül verilecek. Uluslararası yarışmanın en iyi film ödülü ise, 10.000 €.

TRT Belgesel Ödülleri takviminde final haftası ise bir belgesel şenliği atmosferinde geçecek. Finale kalan filmler, geçen yıllarda olduğu gibi, 7-11 Mayıs arasında İstanbul’da düzenlenecek “TRT BELGESEL GÜNLERİ”ndebelgesel sevenlerle buluşacak.

TRT Belgesel Günleri’nde finalist filmlerin yanı sıra yarışma dışı özel gösterim bölümü ve Savaş Panorama bölümü filmleri TRT İstanbul Radyoevi,  Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve İstanbul Modern salonlarında seyirciyle buluşacak.

Gösterimlerin yanı sıra yönetmenlerle söyleşiler, belgesel paneli, onur ödülü özel gösterimi, belgesel buluşmaları ve açık hava konserinin yer alacağı etkinlikler ücretsiz olarak takip edilebilecek.
Organizasyonda heyecan 11 Mayıs gecesi doruğa çıkacak. Ünlü sanatçıların yer alacağı ödül töreni ve gala gecesi TRT kanallarından canlı yayınlanacak ve gecede tüm ödüller sahiplerini bulacak.
Ayrıntılı bilgiye www.trtbelgesel.com adresinden ulaşılabilir.

TRT Belgesel Ödülleri’nde finale kalan filmler şöyle;
(Alfabetik Sırayla)
 
2015 TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ ÖĞRENCİ FİLMLERİ KATEGORİSİ

FİNALİST FİLMLER


2015 TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ ULUSAL PROFESYONEL KATEGORİ

FİNALİST FİLMLER




2015 TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ ULUSLARARASI KATEGORİ

FİNALİST FİLMLER