Gündem
01 Nis 2011 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

5 ÜNLÜ EKONOMİ YAZARI DARÜŞŞAFAKA'NIN 10KIZ-10YIL PROJESİ İÇİN KELİME OYUNU'NDA YARIŞACAK!

Türkiye'nin önde gelen 5 ekonomi yazarı Bloomberg HT'de yayınlanan Kelime Oyunu'nda yarışmacı koltuğuna oturacak.

Türkiye’nin önde gelen gazetelerinin Ekonomi Yazarları 40 yıl önce Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda eğitim alma fırsatına sahip olmuş kızlar tarafından gerçekleştirilen “10KIZ-10YIL” projesi için ekran başına geçiyor.
 
Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka, 148 yıldır babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, başarılı ve yetenekli kız ve erkek çocuklara, yapılan bağışlar sayesinde tam burslu, yatılı eğitim fırsatı sunuyor.
 
Eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, beslenme ve sağlık hizmetleri de Darüşşafaka tarafından karşılanan bu başarılı öğrenciler çocuk yaşta Darüşşafaka ailesine katılıp, aydın birer genç olarak topluma kazandırılıyor.
 
Bu yıl, kızların Darüşşafaka’ya alınmasının 40. yıl dönümü olması vesilesi ile Darüşşafaka’da eğitim imkanına sahip olmuş kız öğrenciler, tüm geliri yapılan bağışlar ile sağlanan okullarına vefa borçlarını ödemek ve daha fazla kız çocuğunun kendileri gibi kaliteli eğitim fırsatına kavuşmasını sağlamak için Darüşşafakalı Kızlar 40. Yıl Kampanyası’nı başlattı.
 
Hedef, 2011-2012 eğitim yılında Darüşşafaka’da eğitime başlayacak 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim bedeli olan 1 milyon TL’ye ulaşmak.
 
Türk Dil Kurumu dahil, birçok kurum tarafından ödüllendirilen, Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan, İhsan Varol’un sunduğu yarışma programı Kelime Oyunu  4-10 Nisan 2011 tarihleri arasında saat 20.00’de Darüşşafaka’ya destek  için yayınlanacak.
 
4 Nisan günü Türkiye’nin önde gelen ekonomi yazarları Kerem Alkin, Vahap Munyar, Ercan İnan, Jale Özgentürk, Osman Arolat , 6 Nisan günü ise1979 yılı mezunu Demet, Mukaddes, Cumhur ve 1981 yılı mezunu Ayşe ve Hakan yarışmacı koltuğuna oturacaklar.
 
Final heyecanı 9 Nisan günü izleyici ile buluşacak.
Bu proje kapsamında bütün yarışmacılar, bir hafta boyunca Darüşşafaka adına yarışacak, elde edilecek büyük ödül ise “DAÇKALI KIZLAR-40. yıl” hareketinin başlatmış olduğu “10KIZ-10YIL” projesine aktarılmak üzere Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak.