Gündem
05 Ağu 2023 21:46 Son Güncelleme: 05 Ağu 2023 21:50

"34 gündür su yok" deyip belediyeyi basmıştı: Gerçek ortaya çıktı

Antalya'da bir vatandaş 34 gündür suyu olmadığı iddiasıyla belediye binasını bastı. Vatandaşın isyanı kameraya yansıdı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nden(ASAT) konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Olayın hemen sonrasında kontrol edilmiş, ana giriş vanasının kapalı olduğu görülmüştür" denildi.

Antalya'da yaşayan bir vatandaş evinde 34 gündür suyu olmamasına sert tepki gösterdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne elinde şu şişeleriyle giderek "Ben evimde duş alamıyorum denizde geziyorum" diyerek tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ASAT binasına giderek eline aldığı boş su bidonunu yere fırlatan ve tekmeleyen vatandaş ASAT müdürünün kuruma gelmesini istedi. Vatandaş, "34 gündür benim suyum yok. O adam buraya gelecek. Jandarmayı çağırın. Jandarma da gelsin. Ben burada bekliyorum. 34 gündür suyum yok. Ben artık bıktım ya. Onu ara, bunu ara, şunu ara. Ben kimi arayacağım ya? Jandarmayı da arayın. Jandarma da gelsin. Ben her gün su dolduruyorum ya. 34 gündür suyum yok. Yeter artık ya. Bıktım. Ben su istiyorum" dedi.

VANA KAPALIYMIŞ

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nden(ASAT) konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "4 Ağustos Cuma günü, ASAT Alanya şubemize gelerek kamu malına zarar veren ve diğer abonelerin hizmet almasını bir süreliğine engelleyen şahsın, ’suyum akmıyor’ diye şikayetçi olduğu aboneliğin bulunduğu ev, olayın hemen sonrasında kontrol edilmiş, ana giriş vanasının kapalı olduğu görülmüştür. Bina girişinde su kesintisi ya da basınç düşüklüğünün olmadığı tespit edilmiştir. Kayıtlar incelendiğinde, abonenin 2023 yılı içerisinde aylık standart su tükettiği görülmüştür. Kayıtlarımızda bölgede kısa süreli elektrik kesintisi, şebekede meydana gelen arızalar ve aşırı su tüketiminden kaynaklı su kesintileri meydana gelmiş olsa bile şahsın iddia ettiği gibi uzun süren su kesintisi yaşanmamıştır. Kurumumuzun verdiği hizmeti karalamaya yönelik yapılan bu olayla ilgili gereken yasal işlemler başlatılacaktır" ifadelerine yer verildi.