Gündem
27 Mayıs 2011 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

32.GÜN'DE NAZLI ILICAK İLE CUMHURİYET YAZARLARI BİRBİRİNE GİRDİ!

27 Mayıs ihtilalinin yıl dönümünde bir araya gelen usta gazeteciler "Darbelerde medyanın rolünü" tartıştı. İşte o anlar...VİDEO

Mehmet Ali Birand’ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün programına konuk olan Nazlı Ilıcak, Cüneyt Arcayürek, Ali Sirmen ve İsmet Berkan "Darbelerde medyanın rolünü" etraflıca masaya yatırdılar. Usta gazeteciler değerlendirmelerini yaparken zaman zaman sert diyaloglar da yaşadı.

İKTİDAR DALKAVUKLUĞU YAPIYORSUN
Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen ve Cünet Arcayürek’i ’darbelere destek olmakla suçlayınca’ bir anda sinirler gerildi. Ilıcak’ın hem Sirmen hem de Arcayürek’le birbirine girdiği tartışmada karşılıklı suçlama ve hakaretler havada uçuştu. Arcayürek Ilıcak’a, "İktidarların  dalkavukluğunu yapıyorsun" diye karşılık verince tartışma daha da alevlendi.

EVREN VE ERDOĞAN’IN YAPTIĞI DİKTATÖRLÜK
Sirmen ve Arcayürek ise Nazlı Ilıcak’ı sivil darbeye destek olmakla suçladı. Sirmen’in "12 Eylül döneminde Kenan Evren bir resim sergisinde ’bu ne rezalet muhtehçen kaldırın bunu’ ve ileri demokrasi döneminde Erdoğan ’Kars’ta kardeşlik heykeline ucube bu, kaldırın bunu’ biri sivil biri askeri dikta" örneklerini verdi. Araya giren Ilıcak Sirmen’e sitem etti. Sirmen "Size söylemiyorum siz niye alnıyorsunuz. Başbakan’a söylüyorum" dedi. Ilıcak "Tamam işte ben de Başbakan’ı savunuyorum" diyerek karşılık verdi.


32. GÜNDE YAZARLAR BİRBİRİNE GİRDİ! İŞTE O ANLAR...