Medya
17 Şub 2013 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

3. GENÇLİK FİLMLERİ FESTİVALİ: FİLMİNİ ÇEK, BARIŞA ARMAĞAN ET!

Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali perdelerini 3. kez açıyor.

Bu sene Kıbrıs’ta açılışı yapılıp gösterimleri başlayan festival; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antakya ve Eskişehir’de yapılacak gösterimlerle bütün bir yıla yayılacak ve kent kent gezerek Türkiye’de Adana’dan, Mersin’e, Diyarbakır’a, Trabzon’a, Çanakkale’den Zonguldak’a onlarca üniversiteye konuk olacak.  

Festivalin bu seneki teması: Barış  

“Gençliğin sesi perdede yankılanıyor” diyerek 2010’un Aralık ayında yola çıkan Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali, 2. senesinde “yasak” teması ile onlarca filmi bünyesinde ağırlamıştı. Festivalin bu seneki teması ise “barış”  

Festival ekibinin barış temasını seçmesinin sebebi ise hiçbirimiz için uzak olmayan gerçekler. Memlekette yıllardır ölümlerin durmadığı, halkların birbirine düşman edildiği, ırkçılığın, kinin yaşandığı gerçeği; bu temanın seçilmesinin ilk sebeplerinden biri. Dünyada milyonlarca insanın katline, silah tüccarlarının zenginliğine yol açan “savaş” bu senenin filmlerine konu olacak. Üstelik bu sene “barışın” farklı bir anlamı daha var. Hem Türkiye hem Suriye açısından kirli savaş politikalarının hız kazandığı, savaş çığırtkanlığının tırmandırıldığı bir süreçten geçiliyor.  

Festival ekibi açıkça belirtiyor: “Bu savaşın bir parçası olmamak ve halkların kardeşliğini savunmak için barışın sesini perdeye taşıyoruz”  

Bu festivalde para geçmez!  

Film seçimlerinin elemesiz, yarışmasız, gösterimlerinin ise parasız olduğu Gençlik Filmleri Festivali’nin en önemli özelliği, düzenlendiği ilk günden beri adıyla anıldığı üzere gençliğin sesini, fikrini konu edinmesi. “Gençliğin festivali” olarak yola çıkan bu festival birlikte üretmek paylaşmak fikriyle her sene olduğu gibi bu sene de "Genç Yönetmenler Kuşağı’na” yer veriyor.  

Genç yönetmenlerin filmlerinin yarışmalarda kaybolduğu, çekim olanaklarının kısıtlı olduğu, kar kaygıları yüzünden gösterim yapacak salon dahi bulamadıkları; hatta sansürlendiği günümüzde Gençlik Filmleri Festivali genç yönetmenlerin filmlerini elemeden, sansürlemeden içinde barındırıyor, yönetmenlerin filmlerinin üniversitelerde gösterilmesine olanak sağlıyor. Gençlik Filmleri Festivali kapılarını, kolektif üretim ve dayanışmanın bütün olanakları ile “Genç Yönetmenler Kuşağı”nda gençliğe açıyor.   

Genç yönetmenler filmlerini nasıl gönderebilir?  

Gençlik Filmleri Festivali’ne belgesel veya kısa film dalında filmleri ile başvurmak isteyenler öncelikle başvuru formunu doldurup filme dair ve filmin yönetmeninin/yönetmenlerinin olmak üzere yüksek çözünürlüklü en az iki görsel ile beraber genclikfilmlerifestivali@gmail.com adresine göndermelidirler. Başvuru formu www.genclikfilmlerifestivali.org sitesinden bu ek elde edilebilir. 

Başvuru sahibi filmler, akademisyen ve üniversitelilerden oluşan bir seçici kurul tarafından izlenerek festivalde gösterilmektedir. Film seçiminde festivalin amacına uygunluk, önemli olan tek kriterdir. Ancak bu anlamda eleme söz konusu olabilir. Filmin festivalin amacacına uygun olmama gerekçesi, genç yönetmenlere kurul tarafından bildirilecektir. 

Filmlerin son teslim tarihi 20 Şubat 2013’tür. Filminizin DVD formatlı iki ön izleme kopyasını aşağıdaki adreslere elden teslim edebileceğiniz gibi kargo/kurye ile de gönderebilirsiniz.(İnternet üzerinde mevcutsa, ön izleme için yollayabilirsiniz.) 

ADRES ve İLETİŞİM için:  

Ankara Kolektif Kültür Merkezi: İnkılap Sokak, Devrim Apartmanı, No:24/14, Çankaya/ANKARA 

Telefon: 0543 328 69 98 

E-posta: genclikfilmlerifestivali@gmail.com 

Web: www.genclikfilmlerifestivali.org

facebook.com/Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali