Gündem
25 Eki 2023 23:39 Son Güncelleme: 25 Eki 2023 23:43

29 Ekim resepsiyonu ile ilgili flaş karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaları sebebiyle 29 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı özel resepsiyonu ile ilgili kararını verdi.

Gazze’nin bombardıman altında olmasından ötürü TRT’nin Cumhuriyet’in 100.yılı etkinliklerini ertelemesinden sonra aynı gerekçeyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 29 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda özel bir resepsiyon düzenlememe kararı aldı.

Muhalefet, iktidarın “Cumhuriyet’in 100.yılına gölge düşürmek için” böylesi kararlar aldığından yakınsa da, iktidar cephesi “Gazze bombardıman altındayken kutlama yapamayız. Bu, insanlığa sığmaz” diyor.

Serbestiyet'den Hilal Köylü'nün haberine göre, Her yıl 29 Ekim’deki cumhuriyet bayramı kutlamaları ile özdeşleşen Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapılmasından sonra da Külliye’de yapılan özel resepsiyon, Cumhuriyet’in 100.yılında yapılmayacak.

28 Ekim’de AK Parti’nin İstanbul’da düzenleyeceği “Büyük Filistin” mitingine katılması planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim için düşünülen programının taslak hali de belirlendi.

Bu program; “son dakika” değişiklikleri olmazsa şöyle:

“Cumhurbaşkanımızın Taslak Programı

29 Ekim 2023

11.00 – Anıtkabir’i Ziyaret

12.30 – 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebriklerini Kabul (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

17.00 – Donanma ve Türk Hava Kuvvetleri (Boğaz)

19.23 – Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayram Tebriğinin Yayınlanması”

KASIM’DA RESEPSİYON

Erdoğan’ın, 29 Ekim günü Külliye’de bayram tebriklerini kabul ettikten sonra İstanbul’a geçmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda, Erdoğan’ın Kasım’da bir resepsiyon düzenleyebileceğine ilişkin kulis bilgilerine “Kasım, Atatürk’ün ölüm yıldönümü ama cumhurbaşkanımız uygun bir tarihte resepsiyon düzenlemek istiyor” diyor.

Muhalefetten yükselen “İktidar, Cumhuriyet’in 100.yıl kutlamalarını yapmayarak 29 Ekim’i aşağıya çekiyor. 29 Ekim’i hakkıyla kutlayamayanlar bu ülkede demokrasiyi yükseltemezler” seslerine de, Cumhurbaşkanlığı “Kutlamalar, Gazze bombardımanından ötürü ertelenmiştir. Ertelemenin 29 Ekim’i aşağı çekmekle ilgisi yok. Yeri gelecek resepsiyon da yapılacak” yanıtı veriyor.

İSTANBUL’DA 2023 DRONE İLE GÖSTERİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Cumhuriyet bayramı kutlamaları iptal edildi” şeklindeki haberleri yalanlarken “Cumhuriyet’in 100.yılının Türkiye Yüzyılı’na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir” dedi.

İletişim Başkanlığı bu etkinlikler kapsamında İstanbul Boğazı’nda 2023 drone ve havai fişek gösterisi ile görsel şov yapacak. Özel ışık gösterilerinin yapılacağı tarihi mekanlarda 100.yıl marşı çalınacak.

İstanbul Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nin önüne kurulacak “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayınlandığı ekranlarla geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak.

Taksim Meydanı’nın İstiklal Caddesi girişinde de Türkiye Yüzyılı resmi logosundan esinlenerek hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu” ile 100. yıl içerikleri dev ekrandan seyircilerle buluşacak.

İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’na, Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na ve İzmir’de Konak Meydanı’na da anıtsal görünümlü monolitler kurulacak. Bu meydanlarda Cumhuriyet’in 100. yılına özel videolar, görsel ve içerikler bu dijital alanlarda vatandaşla buluşacak.

İstanbul Üsküdar Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hayallerim vardı. Bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” sözlerinden yola çıkılarak hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan Özel Sergisi’nde ise son 20 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hayallerden gerçeğe dönüşen projeler dijital deneyim alanında sergilenecek. Dijital son teknolojinin kullanıldığı sergide 360 gösterim alanları olacak.

 

ETİKETLER
#29 Ekim #resepsiyon